200715 Sista putten avgjorde hela tävlingen!

Dagens segrare framför Samuelsdals klubbhus, fr.v. Kent Malmström, Royne Persson, Inger Larshans och Stig Olsson. Lagkapten Royne P avgjorde tävlingen genom att sätta bollen i hål i särputtning med tre andra lag. Foto: Sven Olsson.

Samuelsdals glada pensionärer samlades även onsdagen den 15 juli till kamp för klubb och fosterland, men mest för att ha en trevlig motionsaktivitet tillsammans med likasinnade.

Anmälningslistan upptog 28 spelare och två tillkom strax före start, så det blev sju lag med 4-5 spelare som gick ut på de långa hålen 1-9 denna onsdag. Banan var lite blöt efter gårdagens och nattens regn, men bjöd på bra förutsättningar för fin golf. Detta visade sig också när lagen återvände till klubbhuset efter två timmar ute på banan. Fyra lag hade gått på 32 slag, d.v.s. fyra slag under banans idealresultat! För att skilja lagen åt måste särputtning tillgripas. Lagkaptenerna och en av dem utsedd spelare i varje lag fick göra upp om de tre pallplatserna. Först i den allra sista putten avgjordes tillställningen då lagkapten Royne Persson satte sin boll rakt i hål!

Roynes lag bestod av Inger Larshans, Stig Olsson och Kent Malmström. På andra plats kom Mats Neubauer och hans lagkamrater Gun-Britt Åman, Lars Lindevall, Ola Malm och Annica Olsson. Tredje plats togs av Sivert Stenman, Ann-Marie Eld, Lars Holmberg och Inga-Lill Rachbauer.

Närmast hål 2 vanns av Inger Larshans med 5,15 m och Bengt Fahlgren med 1,59 m kvar till hålet.