200329 Slut på långvandringarna för denna säsong

Vi blev för många, när vi blev 55 i tisdags. Nu har tom Löfven sagt till att vi inte kan fortsätta, för några dar sen var det bara Sätterberg.

Men det har varit en fantastisk långvandringsvinter! Vi har vandrat 18 tisdagar, med i genomsnitt 43 deltagare. Rekordet är 71 personer, när vi gick Trons Lasses vandring från Våhlberg. Det har åtminstone varit 155 olika deltagare.

Det här var 6:te säsongen med långvandringar och det var rekord på alla sätt. Första säsongen 2014 var det 6 vandringar med 10 deltagare i snitt. Det mesta antalet vandringar innan det här året, var nio och det var vintern 2015/16, då vi kunde vandra in i januari. Deltagarantalet har ökat kontinuerligt. Förra året var det 28, i snitt som ökade till 43 i år!

Årets flitigaste deltagare har varit Bengt Gilland, Leif Åkerblom, Ola Hedlund, Inger Löfgren, Lars Tysk, Tord Halvarsson, Eva Halvarsson, Gustav Boklund. Dessa har varit med vid minst 12 tillfällen, som jag har noterat.

Säsongens vandringar har gått vid: Trätekolsvägen, Rostberg, Garpenberg, Insjön, Dammsjön, Tomtens koja, Tomnäs, Kapellgrund, Vålberg, Stabergs Klack, Flogberget, Karlsby fäbod, Sågsbo,Tjärna-berget, Lunån,Boda, Silvberg, Stångtjärn

Stort tack till alla som hjälpt till att reka vandringarna under denna säsong - ingen nämnd, så jag inte glömmer någon. Vi återkommer nu första tisdagen i november.

Mats Hiertner

Här hittar du referaten från säsongens vandringar.

Här kommer bilder på några av årets höjdpunkter:
I Rostberg var det ganska mycket snö. Vid Tomtens koja var vi många.

Kapellgrund mitt i skogen är fascinerande Det är alltid ett antal hundar med.Deltagarrekordet var när vi gick Trons-Lasses vandringsled mellan Våhlberg och Hackmora.

Sista vandringen kom vi till "Dansbanan" vid Djuptjärn. Bert Andersson berättade att det är en sinnrik konstruktion som byggts på uppdrag av Stora för representationsjakt under 90-talet.