200108 "Kom igång med digitala betalningar"

Vid medlemsmötet i december, då det var Lucia-tåg, var programkommittén tvungen att sätta "lapp på luckan" när alltför många besökare anlände, för att inte överskrida det av brandmyndigheten tillåtna antalet personer i Nybrokyrkan.

Vid januarimötet med rubriken "Kom igång med digitala betalningar" var det bara 30-40 åhörare som lyssnade till två kvinnor från Länsstyrelsen. Om det berodde på att övriga ansåg att de redan kunde det som de behövde kunna eller om det var ointresse, det vet man inte.

Trots det konstaterade programkommitténs Hanne Hedin efteråt att vi kanske ändå var för många för att lärandet skulle fungera bra. Dessutom var nog tiden alltför knapp. Därför kommer nog programkommittén att återkomma med erbjudanden om utbildning i mindre grupper (kanske 5-6 personer) och med längre tid (kanske några timmar) och uppdelat på vilken sorts telefon man har. Det kommer i så fall gruppmejl med uppmaning att anmäla sig – håll ögonen öppna för det.

Som avslutning efter kaffet berättade Sten Sundin från SeniorNet om de datorkurser som den föreningen arrangerar, se här: https://falun.seniornet.se/.

Du vet väl att du på Stadsbiblioteket gratis kan få hjälp med telefon- och datorproblem av gymnasielever varje onsdag (under terminstid) kl 13-15, läs här: https://bibliotek.falun.se/sv/event/it-hjälp-1

Bo Bävertoft