201014 Hösten börjar lida mot vinter...


Dagens segrare, fr.v. Mats Neubauer, Elisabet Walinder och Elsie Karlsson vid klubbhuset på Samuelsdal.

Samuelsdals golfbana gulnar av nedfallna löv och inramas av vackra lönnar i gult och rött. Dammarna är välfyllda efter de senaste dagarnas regn, bunkrarna ligger nykrattade utan fotspår men med vattenpölar här och där och bollarna studsar och rullar inte lika lätt och långt som tidigare. Men vad gör väl det för entusiastiska seniorgolfare, som kommer till onsdagens scramble med täckjackor, mössor och långkalsonger!? Vackert är det, banan är läcker, motion och gott sällskap får vi - och ibland sitter slagen som en smäck!

Höstflickan Gun-Britt på bilden fick till en nära hole-in-one-upplevelse på hål 18, landade bollen en dryg halvmeter från flagg och puttade säkert i den för birdie. På nästa hål tog lagkamraten Mona dampriset i närmast hål och undertecknad herrpriset. Totalt blev det en tredjeplats efter särputtning mot ett annat lag på samma score, 30 slag eller + 3, där lagkaptenen, altmeister Ebbe Edström, 91 år, var suveränt nära hålet.

Segern gick, som vanligt, till Mats Neubauer och hans två damer, Elsie Karlsson och Elisabet Walinder på fina 27 slag. Andralaget bestod förutom Ebbe E av Yvonne Henniger, Nils-Magnus Tufvesson och Stig Olsson. Vi på tredje plats heter Gun-Britt Åman, Mona Lundberg och...

Sven Olsson