201007 Seniorgolf i Brittsommartid


Suveräna segrare i onsdagens Seniorgolf blev fr.v. Nils-Magnus Tufvesson, Mats Neubauer, Siwan Vig och Inga-Lill Rachbauer. Foto: Sven Olsson.

På Birgittas namnsdag den 7 okt kan man enligt gammal tradition hoppas på "Brittsommar" men tyvärr syntes inte så mycket av det när Seniorgolfens 21 deltagare gav sig ut för en rond Texas-scramble onsdag morgon. Små vattenpölar här och där visade att det regnat rejält under natten och små osynliga droppar hängde fortfarande i luften. Men allt eftersom blev det bättre och bättre och vid 11-tiden bröt solstrålarna igenom molnen och spred värme och ljus över Samuels sköna dal.

Spelet flöt på bra och alla lag utom ett kom in med resultat under banans par (36 slag). Mitt lag med Inger Larshans, Göran Borgstrand och Hans Eriksson satte enkla par och var nära birdie några gånger, men först på det sjätte hålet fick Göran på ett bra utslag, jag ett 160 m långt inspel, Göran en fin chip och Inger en säker putt i hål för birdie. Lyckan fortsatte sedan på hål 7, där vi gick på Ingers utslag och Hans 120 meters inspel till greenkant och där jag som siste puttare fick en bra linje av de andras puttar och fick bollen att droppa precis in i hål! 34 slag och en fin andraplats blev det för oss.

Suveräna segrare denna onsdag blev Mats Neubauer, Inga-Lill Rachbauer, Siwan Vig och Nils-Magnus Tufvesson som kom in på fina 32 slag efter 4 birdies och fem par. Trea efter särputtning blev Kent Karlsson, Bengt Fahlgren, Mona Lundberg och Lars-Åke Jansson. Tävlingen om närmast hål på 9:an vanns av Elisabet Walinder 3,77 m bland damerna och av Mats Neubauer på 4,82 m.


Hans Eriksson har gjort ett fint inspel på hål 5 och diskuterar här med lagkamraterna Inger Larshans och Göran Borgstrand hur mycket bollen bör hållas upp för att gå i hål för en birdie.

Sven Olsson