200930 Pensionärerna ger sig inte!


Iförda nyvunna klubbkepor jublar dagens segrare, fr.v. Hans Eriksson, Berit Berger och Mats Neubauer framför klubbmärket.

Förra onsdagen var i och för sig den formella avslutningen av årets Seniorgolf på Samuelsdal, men självklart spelar vi vidare, umgås och har trevligt så länge banan och vädret tillåter detta. Önskemålet om att få lite sovmorgon beaktades emellertid och dagens Seniorgolf startade därför kl. 10.00 med samling och direktanmälan 30 min tidigare.

22 golfsugna uppenbarade sig och indelades i sex tremannalag och ett med fyra spelare. Även idag krävdes minst ett utslag av varje spelare i varje lag och tävlingen genomfördes på hålen 10-18 från orange tee. Fukt i gräset och en mjukare bana gjorde spelet något svårare och resultaten låg mellan 28 (+1) och 33 (+6). Bäst av alla gick Mats Neubauer, Hans Eriksson och Berit Berger som kom in på 28 slag. Om andraplatsen gjorde två lag på 29 upp i en särputtning, där Royne Persson, Göran Borgstrand och Yvonne Henniger var bäst. Tredje plats intogs av Tord Halvarsson, Ann-Marie Eld och Nils Sjöström.

Närmast hålet på 10:an kom Inger Larshans med 4,86 m respektive Tord Halvarsson med 4,40 m.

Text och foto: Sven Olsson.