200916 Massor av golfvagnar redan klockan 08.00!?

Vanligtvis brukar jag vara först upp till Samuelsdal för att sätta ut startförbuds- och infoskyltar om onsdagens seniorgolf en timme före start, men inte onsdagen den 16 sept 2020. Där stod massor av golfvagnar redan och där satt fullt med folk vid borden på terrassen. Det var pensionärsgänget från Hofors, som gästspelade på Samuelsdal och nu var samlade för en 18 håls scramble.

Efter ytterligare en kvart började även våra pensionärer droppa in för dagens Seniorgolf på de nio korthålen. Och vi var ännu fler; hela 36 anmälda till dagens tävling! Så vid niotiden gick 25 Hoforsare ut på långa slingan och 36 samuelsdalare på korta. Och när vi var klara, var det dags för gästrikarna att ta sig an våra knepiga korthål.

Dagens tävling spelades som "Texas-scramble" med krav på minst ett utslag från varje spelare. Det gör att styrkeförhållandena jämnas ut ännu mera och att resultaten blir jämnare. Tre lag kom in på 28 slag (+1), tre lag på 29 (+2) och tre lag på 31 (+4). För att särskilja de tre 28:orna tillgreps som vanligt särputtning. Även den blev en jämn och spännande historia, där laget Tord Halvarsson, Lars-Åke Jansson, Ann-Marie Eld och Nils-Magnus Tufvesson drog det längsta strået och vann. På andra plats kom Sivert Stenman, Mona Lundberg, Inga-Lill Rachbauer och Ivan Vig. Treor blev Kent Karlsson, Kerstin Älegård, Mats Hiertner och Anders Hellström.

Närmast hålet på 10:an landade bollen från Elisabet Walinder 12,08 m respektive Tord Halvarsson 3,00 m.

Nästa onsdag 23/9 blir det formell avslutning på 2020 års Seniorgolf med lite extra allt i form av tävlingsupplägg, deltävlingar, priser och kaffe med tårta (såvida inte vädret sätter hinder i vägen). Anmälan senast tisdag 22/9 kl. 17.00!


Seniorgolfens segrare onsdag 16 sept 2020, fr.v. Lars-Åke Jansson, Ann-Marie Eld, Tord Halvarsson och Nils-Magnus Tufvesson. Foto: Sven Olsson.

Sven Olsson