200909 Jämnt skägg i Seniorgolfen

Fyra glada nunor framför Samuelsdals vackra rosor ler glatt efter dagens seger, ytterst skäggmännen Lars-Erik Mååg och Nils-Magnus Tufvesson med Elisabet Walinder och Sivert Stenman i mitten. Foto Sven Olsson.

Onsdagen den 9 sept spelades åter en rond scramble med Samuelsdals alerta pensionärer. Hotande regn i prognoserna gjorde att det bara blev 28 deltagare, uppdelade i sju lag om fyra spelare. Den här dagen var det de långa hålen 1-9 som gällde och att varje spelare i varje lag måste noteras för ett av sitt lags utslag. Trots detta kom alla lagen in med goda resultat från 33 slag (-3) till 36 (par). Två av lagen hade gått på 33 slag medan tre lag hade 34, ett på 35 och ett på 36.

För att sära de jämna lagen åt tillgreps s.k. särputtning, där lagen får slå en putt mot ett av hålen på övningsområdet, den här gången från ca 15 m och i nedförslut mot hålet, vilket gjorde det svårt att få bollen att stanna nära målet. Först puttade 34-lagen om tredjeplatsen. Mats Neubauers lag ledde länge över Royne Perssons lag och tills Nils Sjöström i Kent Karlssons lag lyckades lägga sin boll något kortare och därmed ta hem tredjeplatsen till sig, Berit Berger och Ole Jacobson.

Kampen om förstaplatsen stod mellan Sivert Stenmans lag och Jerk Segelmans. Där avgjorde lagkapten Stenman med en putt som stannade dryga metern från hål. Segrare alltså Sivert Stenman, Lars-Erik Måg, Elisabet Walinder och Nils-Magnus Tufvesson. På spelronden hade det laget genom Elisabet W lyckats göra en eagle på hål 4, två slag under par!

Dagens tvåor med tre birdies och sex par heter Jerk Segelman, Yvonne Henninger, Kaarina Jansson och Sven-Olof Sand.
Närmast hål kom denna gång Kerstin Älegård och Calle Wetterhall. Seniorgolfen fortsätter yttrligare några onsdagar och avrundas formellt med lite extra festligheter den 23 sept.

Vi kämpade väl och spelade bra, men hade inte turen på vår sida! Två birdies på svåra hål 3 och 5 men tyvärr också två bogeys på lätta korthålen 2 och 9. That's golf! Men vi hade kul i bollen och en trevlig rond...

Sven O