200819 Svettig, spännande seniorgolf på Samuelsdal

Glada segrare i Seniorgolfen den 19 aug 2020: fr.v. Mats Neubauer, Gun-Britt Åman, Catharina Hjortzberg-Nordlund och Stig Olsson. Foto: Sven Olsson.

Onsdagen den 19 aug bjöd åter på en strålande sommardag med tryckande värme. Seniorgolfen lockade trots detta 36 ivriga seniorer till spel på Samuelsdals långa slinga hål 1-9. De nio lagen med fyra spelare var tågade ut till var sitt starthål för att spela en s.k. scramble, ett lagspel som inbjuder till låga scorer och bra golf för alla.

Glada birdietjut hördes snart över banan. I vårt lag med Gunilla Östlund, Marianne Thorén, Calle Wetterhall och undertecknad lyckades vi sätta två birdieputtar, på hål 7 och hål 2, efter fina utslag av mej på sjuan, en drive på ca 200 m fram till greenkant, och av Calle på tvåan, en dryg meter från hål på utslaget. Därutöver säkra par. Vi kände oss nöjda och hoppades att en 34-rond skulle räcka till prispallen. Men tji, vad vi bedrog oss! Ett lag hade gått på 31, tre lag hade fått 32, två lag 33, vi 34, ett lag 35 och ett lag 38. Den bästa och jämnaste omgången hittills i pensionärsgolfen!

Segrarlaget med Mats Neubauer, Stig Olsson, Gun-Britt Åman och Catharina Hjortzberg-Nordlund kunde ta en fika i lugn och ro för att vänta in prisutdelningen medan de tre 32-lagen gjorde upp om platserna 2-4 i särputtning. Även där blev det jämnt. Jerker Segelmans putt stannade ett par dm till vänster om hålet medan Göran Borgstrands putt hade drygt 30 cm kvar. Tvåa således laget Jerk Segelman, Stig Wiström, Inger Larshans och Nils Sjöström. Tredje plats tog Sivert Stenman, Göran Borgstrand, Ann-Marie Eld och Britt Hansson.

Närmast hål 9 vanns av Elisabet Walinder med 4,68 m till hålet respektive Royne Persson med 3,78 m kvar.

Vi fick nöja oss med att ha haft en trevlig boll, gott lagarbete och härlig stämning i sommarvärmen och att, trots fina 34 slag (-2) bara bli sjua...

Bilderna nedan visar särputtningen mellan lag Jerk Segelman och lag Sivert Stenman.


Sven Olsson