200812 Seniorgolfsutbyte Samuelsdal-Tällberg

Samuelsdals seniorgolfare njöt av en fin bana, vackert sensommarväder och bedårande vyer över Siljan. Fr.v. Göran Borgstrand, Sven Olsson, Agneta Sommar-Sand och Ann-Marie Eld.

Onsdagen den 12 aug for 22 glada och förväntansfulla seniorer från Samuelsdal till vackra Tällbergsbyarnas Golfklubb, för att spela scramble. Detta är ett samarbete mellan SGK och TGK där vi åker till dem och spelar en dag och de åker till oss för att spela en dag. Hade det inte varit för coronarestriktionerna, så hade vi mixat lag och spelat tillsammans för att knyta än bättre kontakter. Det får bli nästa sommar får vi hoppas!

Dagens tävling inleddes med trevligt mottagande av en liten Tällbergskommitté med Anders Gunsarfs i täten. Så informerade jag om tävlingsupplägg, lag och starthål m.m. innan vi alla gick ut för start på hål 1, 3, 8 och 9 strax intill det fina klubbhuset och övningsrangen. Utsikten över Siljan och de blå bergen i fjärran är betagande och banan höll mycket god kvalitet, även om greenerna inte var så snabba och luriga som på Samuelsdal. Lagen bestod av 4-5 spelare och för första gången var det fler kvinnor, 12 st, än män, 10 st, på en pensionärsscramble. Två av lagen leddes av kvinnor och de fick även den lilla förmånen att ha 5 spelare/lag.

Fyra av lagen spelade tämligen jämnt och kom in på 38-41 slag medan det femte hade en riktigt bra dag och landade på 35 slag, ett slag under banans par! Segrarlaget bestod av Mats Neubauer, Kaarina Jansson, Pia Stenberg och Lars-Åke Jansson. På andra plats kom Royne Persson, Berit Berger, Gun Johannesdotter och Stig Olsson. Tredje plats togs av Sven Olsson, Agneta Sommar-Sand, Ann-Marie Eld och Göran Borgstrand. Den sist nämnde har f.ö. svarat för den områdesplan som gäller för hela golffältet med närområde i början på 2000-talet! Kul!

Närmast hål på avslutningshål nr 9, 115 m från röd tee, vanns av Inger Larshans bland damerna med 7,40 m och av Stig Wiström med 5,54 m bland herrarna. Belöningen blev presentkort på golfprylar i Golfshopen på Samuelsdal samt trevligt sällskap, fin golf och en underbar dag med milsvid utsikt över det vackraste Sverige har att bjuda!

Segrarlaget fr.v. Kaarina Jansson, Lars-Åke Jansson, Mats Neubauer och Pia Stenberg. Foto: Sven Olsson.

Sven Olsson