200729 Årets roligaste golftävling!


Initiativtagaren till One Hand Open, Stig "Stickan" Olsson gratulerar herrsegraren Lasse Käck och damsegrarinnan Gunilla Svensson vid prisutdelningen. Foto Sven Olsson.

Stickans One Hand Open på Samuelsdals golfbana den 29 juli blev en riktig höjdarupplevelse för de modiga 17 deltagare som vågat anmäla sig. Paragolfaren Stig "Stickan" Olsson utmanade alla på en niohålsrunda på hans och paragolfkompisen Henrik Sundells villkor - att spela golf med en hand. Så gör de efter skador, som har gjort det nödvändigt att bara bruka den arm som fungerar. Men som de gör det!

Stig kom tvåa och Henrik fyra i tävlingen och besegrade alla "normala" golfare, som kan spela golf med båda händerna, men som nu tvingades försöka göra det med en hand. En enda spelare var bättre - klubbintendenten Lasse Käck med singelhandicap gjorde en fantomrunda och gick i mål på 34 slag. Stig kom tvåa på 42 slag tillsammans med Jan Persson, Dalsjö GK med samma resultat. Henrik Sundell hade fina 43 slag.

Fyra modiga damer spelade i damklassen. Där segrade Gunilla Svensson på 50 slag, före Inger Larshans på 54. Delade treor blev Inger Åberg och Malin Loos på 60 slag.

På hål 12 ingick en särskild deltävling om längsta drive/utslag och där segrade Inger Larshans bland damerna och Lasse Käck bland herrarna.

Många tack riktades till Stig Olsson för det initiativ han tagit och den inspirationskälla han är för alla med sitt gemytliga sätt, alltid glada humör och positiva syn på tillvaron. Han spelar dessutom en alldeles fantastiskt fin golf. Alla tyckte att tävlingen varit rolig och bjudit på många skratt. Förhoppningar om att detta ska bli en återkommande tävling besvarades av alla med ett rungande "Ja!!!"

Segrarna belönades med var sitt, av Stig själv, specialtillverkat vandringspris i form av en förgylld hand med en golfboll i. Alla deltagare fick välja priser ur Samuelsdals GK:s sortiment.

Resultatlista:
Damer: 1) Gunilla Svensson 50 slag, 2) Inger Larshans 54, 3) Inger Åberg och Malin Loos 60.
Herrar: 1) Lasse Käck 34 slag, 2) Stig Olsson och Jan Persson 42, 4) Henrik Sundell 43, 5) Ola Malm 46, 6)Martin Vretfors och Sven Olsson 47, 8) PeO Karlström 48, 9) Olov Börjesson 50, 10) Per-Olof Lindgren 54, 11) Jocke Lindqvist 56, 12) Thomas Loos 58, 13) Emil Svensson 75.

Segrare i Längsta drive blev Lasse Käck och Inger Larshans. Foto Sven Olsson.

Sven Olsson