190612 Norsk poängbogey - en kul golfvariant!


Kerstin Älegård prövar lyckan med ett bollkast i den märkliga golfen "norsk poängbogey".

I bitande, isande vindar och 7-8 plusgrader samlades 38 tappra pensionärer till veckans Seniorgolf på Samuelsdal. Dagens scramble lättades upp av lite "busgolf" i form av s.k. norsk poängbogey, som går ut på att spelarna en gång per hål kan byta ut ett slag med klubba mot ett kast med golfboll. Detta gör att man t.ex. kan kasta bollen från ett besvärligt läge i en sandbunker eller ett dike och därmed klara sig ur en besvärlig situation.

Efter ronden på de nio korthålen kunde konstateras att samtliga nio lag hade utnyttjat möjligheten någon gång och att många tyckte att detta var ett roligt inslag i spelet. Trots den norska räddningen var de hårda vindarna och kylan ett mer besvärande inslag och inget lag lyckades komma under banans idealresultat 27 slag. Fyra lag hade landat på just den siffran varför särkastning tillgreps för att skilja lagen åt.

Bäst på att kasta bollen var Jan-Erik Vestlund, Yvonne Henniger, Elisabet Walinder och Kjell Åberg. Tvåa blev Mats Neubauer, Berit Berger, Annica Ohlsson, Nils-Magne Tufvesson och Ole Jacobson och trea Jerk Segelman, Agneta Hultgren, Ivan Vig och Valdemar Pettersson. I närmast hål-tävlingen var Berit Berger den enda spelaren att få kvar bollen på green.

Priser i form av klubbkepsar, golfbollar och peggar utdelades till prispallslagen.

Det bästa kastarlaget i dagens seniorgolf, fr.v. Elisabet Walinder, Kjell Åberg, Jan-Erik Vestlund och Yvonne Henniger framför Samuelsdals Pensionat.

Sven Olsson