190413 Ane Brun på Berwaldhallen

En solig men kylig morgon i april lämnade vi Falun för att ta oss till Stockholm och Berwaldhallen som var dagens mål för vårt SPF-gäng.

Framme i Stockholm väntar en tvårätters lunch på Villa Källhagen, en anrik restaurang med rötter från 1700-talet och beläget vid Djurgårdsbrunnskanalen på Djurgården. Här kunde vi njuta av maten och miljön med utsikt över vattnet innan det var dags att ta oss till Berwaldhallen. Några tog en promenad och vi andra tog bussen.

Berwaldhallen är ett konserthus beläget på Östermalm och uppkallad efter Franz Berwald. Byggnaden uppfördes 1976-1979 för Sveriges Radio som hemvist för Sveriges Radios symfoniorkester. Konsertsalen har plats för 1300 åhörare och scenen har plats för 100 musiker. Föreställningen var fullsatt.

Efter inledning av Radiokören fick vi uppleva konsertens absoluta höjdpunkt, den norskfödda sångerskan och låtskrivaren Ane Brun som tillsammans med arrangören och dirigenten Hans Ek, Radiokören och medlemmar ur Radiosymfonikerna med bland annat den hyllade Ale Möller framföra ett omfångsrikt och spännande program. Unikt för denna konsert är dels programmet, som förutom Ane Bruns egna sånger även omfattar körverk, folkmusik och stycken av renässanstonsättare. Två timmar går fort när man har trevligt och föreställningen avslutades med stående ovationer. Man väntade sig nästan att taket skulle lyfta då 1300 personer står upp och applåderar.

Utanför väntar Jonas med bussen. Nu är det dags att återvända hem men vi gör först ett stopp på Dinners i Enköping där vi får en smörgås och kaffe. Efter 12 timmar är vi åter i Falun.


På Villa Källhagen

Ingalill Bergvall