190319 Det blev skidåkning i Gyllbergen!

Snö som övergår i regn på söndag, snöblandat regn på måndag morgon - då bestämde jag mig för att ställa in tisdagens skidåkning! Som tur var avvaktade jag och fick kontakt med spårpatrullen i Gyllbergen, som höll på att packa 25 cm snö som kommit under helgen och skulle göra nya spår på tisdag morgon efter nattens frostgrader.

Vilken dag vi fick:

Strålande solsken och oslagbart fina, nydragna spår. Snön var kall, men luften var någon plusgrad. Det blåste en nordan, men i skogen eller på norrsidan sjön var det vindstilla!

Vi var 12 åkare som träffades vid PREEM och packade in oss i fyra bilar. Efterhand dök det dock upp fler som hörsammat inbjudan. Sören Tångring var med och åkte skidor för första gången och han hade spelat WordFeud med Barbro Plantin kvällen innan, så även hon följde med!

Benny Rendalen hade läst inbjudan och fick med sig ytterligare två Korsnäsare:

Dom pratade med Hans Kruskopf, som är i Spanien, där det regnade och jag försökte skicka den här bilden till honom, men det gick inte, så nu får han den den här vägen i stället.

Sammanlagt blev vi 20 personer och en hund: Ziri.

Vi åkte från Gylle fäbod upp till Dragbergsstugan. Några åkte den korta Pensionärsleden på 5 km upp, medan några förlängde genom att åka förbi Älgsjön.

Sedan var det fika i solskenet uppe vid stugorna:

Vägen hem valde flera att åka längre, en del frivilligt och några ofrivilligt, men det gick bra för alla så småningom i alla fall.

Birgitta Johansson råkade dock ut för att pjäxan fastnade på skidan:

Lite gicklande och soluppvärmning av bindningen löste dock problemet, så hon slapp åka barfota hem

Nu får vi se hur fortsättningen blir - om det blir några bra förutsättningar för fler skidutflykter.

Hälsningar

Mats Hiertner