180912 Golfseniorer på utflykt till Hedemora

 

Dagens pensionärsgolf den 12 sep 2018 var flyttad till Hedemora och deras vackra bana vid Prästhyttans bergsmans-herrgård. Vi blev tyvärr bara 12 samuelsdalare som reste dit, men hade en trevlig utflykt med nya golfupplevelser och en liten stadsvandring i Hedemora, Dalarnas äldsta stad, med en fin visning av den gamla välbevarade teaterladan vid Gussarvsgatan.

I golfen blev det en jämn och spännande kamp mellan fyra trepersoners lag, där C-G Bökman, Eva Grönlund och Lars Lundholm tog en klar seger på 40 slag (+4) på den långa och svåra banan. Längsta hålet, en par-5:a är 503 m från herr-tee och längsta par-4:an 395 m. Svårt då att göra par och nästan omöjligt för oss seniorer att fixa birdies.

På delad andraplats kom lagen Roine Grönlund/Inger Åberg/Elisabet Walinder och Sven Olsson/Yvonne Henniger/Hans Troedsson på 45 slag. Fjärde lag blev Inger Larshans/Berit Berger/Hans Kinell på 46 slag. Prisutdelning skedde framför Rådhuset från 1797 på Stora Torget i Hedemora, där storheter som Jonas Nilsson, Bertil Norman, Anders Morelius m.fl. världsmästare har hyllats tidigare.

Goda smörgåsar med Gustafskorv och kaffe intogs på den ståtliga herrgården i Prästhyttan. Kanske det blir fler deltagare en annan gång?


Segrarlaget C-G Bökman, Lars Lundholm


Hela det resande golfsällskapet framför Hedemora teaterlada.

Text och foto: Sven Olsson