180320 Skidåkning i Sörskog

Vi blev åtta som träffades vid PREEM-macken idag:

Sune Larsson, Lars Tysk, Ulla Johansson, Kerstin Hedlund, Eva Halvarsson, Kristina Holmberg och Ola Hedlund, som inte alls skulle varit med, men inte kunde motstå när Kerstin lovade honom skjuts. Själv stod jag bakom kameran.

När vi kom upp till Sörskog så sprutade solskenet ner över husen:

Och se där kom Calle Bergström med fru gående och förenade sig med oss.

Det hade ju blåst en hel del, så det var mycket skräp i spåren, som det ju ofta blir så här års. Det var tre grader kallt och det hade inte töat alls, så spåren var inte alls isiga. Vallningen var ju något kritisk. Lars körde på Gundes blandning med SWIX-vallor, jag använde min mall med Swix, Kristina kör alltid på TOKO och Calle hade skinnbitar under fästet (Skintec, som har slagit igenom stort i år). Det gick hyfsat för mig, men bark och skräp är inte nyttigt för varken glid eller fäste. Kristina var tvungen att valla om och lägga på flera lager. Calles Skintec gick bra i uppförsbackarna, men där skulle han ju åkt ifrån mig oavsett vilka skidor han hade. Nerför gled jag dock ifrån honom, när jag inte vurpade. Med allt skräp som blir så här års, så är Skintec modellen. ​

Brännmyran som man kommer upp till om man åker 17-slingan är lustig. På vägen bort,så känns det som nerförsbacke, men när man vänt och åker över den igen är det tungt - då är det uppför?? På myren!

Här är en riktig snöbild med vindkraftverk från toppen på den slingan:

​Strålande solsken!

Dagen "vinnare" i stugan var Ola och Kerstin med längsta fikapausen. Vi andra njöt lite längre av solskenet. I stugan satt dessutom Hans Kruskopf med en kompis.

Sörskog är härligt

Mats Hiertner