180213 Skidåkning i Sörskog

Det lönade sig att åka till Sörskog idag. Vi hade nämligen en testpilot, som åkte till Stångtjärn i stället. Det var Ola Hedlund. Det var ingen höjdare där - spåren var t.ex. inte uppkörda. I Sörskog var spåren färdiga redan när vi kom dit kl 9 på morgonen. Där hade det kommit en hel dm nysnö.

Vi blev sju åkare idag. Fyra damer - här är tre glada före start:

Den fjärde står och studerar kartan hur hon ska åka:

Den ende mannen som fastnade på bild idag var Sune Larson, vars namne vann Vasaloppet 1959. Sune har blivit tillfrågad från Östeuropa om en autograf, men vidarebefordrade frågan till Vasaloppssegraren. Här har vi vår Sune i den vackra "Sörskogen":

Ziri var också med idag:

Hon fick åka ryggsäck, Kringelmyran, Trulstjärn och upp på Brännmyran,8 km. Sedan fick hon springa Pulkaspåret runt Trulstjärn hem 3 km. Hon håller utan vidare 6 min per km med sina korta ben!

Nästa tisdag åker vi i Vasaloppsspåret. Man kan välja 18, 30 eller tom 45 km. Dom som förra året åkte 45 km från Evertsberg fick det lite äventyrligt: dåligt spårat och ett berg av konstsnö mitt i spåret på ett ställe. Jag skal försöka reka läget i år.

Vi samlas kl 8 vid PREEM-macken, bilar upp, skidar till Mora, duschar i badhuset, hämtar bilar, äter någonstans i Mora och bilar hem igen. Vi är nog hemma ca 17 - 18 tiden.

Min kanonide att några skulle skida från Mora till bilarna får inget gehör. Det blir uppförsbacke säger Ola.

Så här såg gänget ut som åkte förra året:

Välkomna. Ingen förhandsanmälan - vi räknar med att fixa det vid PREEM-macken.

Mats