180206 Skidåkning Karlsbyheden

Jag skulle gärna ha varit med denna dag. Perfekt temperatur omkring 10 grader kallt och en härlig snö, men förkylningen satt fortfarande kvar lite i kroppen.Spåren var helt nypreparerade, kanske lite mjuka, men det är ju omkring en halvmeter snö i botten.

Manfallet var ganska stort denna dag - det blev bara 6 åkare: Ola Hedlund, Kristina Holmberg, Lars Tysk, Ulf Lövgren, Kerstin Hedlund och Eric Nirs. Vi från Tersen saknades helt: två förkylda, två med armproblem (en bruten) och en bortrest, då kan det bli så få.

När dagens reporter och fotograf Ola passerade korset uppe på berget, stod Marie Risby och pratade med en kollega, men det dröjde inte så länge, så svepte hon förbi Ola:

Ola fortsatte ändå: Sundborn, Danholn och en extra sväng för att komma upp i 15 km innan han var nöjd.

Det blev fika inne i Folkets Hus efteråt:

Vi tycker vi fått så bra service här, så man kom överens om att samla in pengar genom att Swisha till mig. Nu har jag skickat in 200 kr till Karlsbyhedens OK som sköter spåren och refererat till SPF Seniorerna Falun.

Det verkar också som det finns ett bra intresse att åka i Vasaloppsspåret den 20 februari, så det kan vi räkna med.

Ola fixade också en reserv till Stafettlaget: Ulf Lövgren kan tänka sig att åka första sträckan om det kniper. Härligt!

De andra namnen jag uppfattat som intresserade är: Ola, Bo, Kristina, Mats Isberg, Sune Larsson och undertecknad. Finns det fler intresserade, så hör av er - vi har möjlighet att köpa en startplats till om vi blir tillräckligt många.

Nästa tisdag planerar jag Sörskog, för då tänker jag ta Ziri med mig.

Utnyttja vintern och åk så mycket det går.

Mats Hiertner