180116 Skogen skyddar mot dåligt väder!

En grad kallt, 5 cm ospårad nysnö, mera nysnö på väg i luften och 7 m/s sydostlig vind.

Hur många pensionärer, som kan välja alla dagar, svarar på min inbjudan till skidåkning vid Stångtjärn? Blir jag ensam - jag som inte hade något val.

O nej! Jag får fyra damer med mig i bilen från Tersen och vid Stångtjärn kommer elva ytterligare, så vi blev 16! Vilket järngäng.

Det var två som gjorde premiär med oss denna ovädersdag. Välkomna Britt-Marie Tägt och Benny Rendalen.

Men dom vet att skogen skyddar mot dåligt väder. Dessutom var det en skidåkare före oss, som gjort det första spåret. Det fanns dock ställen där vinden hade fart och drev igen alla spår. Uppe på Igeltjärn och på hygget vid Järnhatt, där var det friska vindar.

Här är större delen av järngänget:

Det är inte de yngre manliga som dominerar,utan nästan lika många damer, som herrar och våra två 80+ är också med.

På bilden står vi där 6an och 8an skiljs. Det var några som nöjde sig med 6an idag. Dagens långåkare var Bo Marklund, som åkte 16 km och åkte ikapp spåraren, så han fick spåra själv en bit. Dessutom kom han nästan försent till fikat. ​Vi hade också sällskap av en dam från Gotland, som var på en veckas träningsläger i Falun, då hon skulle åka Vasaloppet. På Gotland finns det ingen snö - där blåser det bara. Hon hade ju otur, så fina förhållanden som vi haft tidigare.

Det blir mera snö och kallt, så det här ser ut att bli en fin skidvinter!

Vi ses

Mats