25 januari Skidåkning i Bergebo

Bergebo har de finaste spåren i närheten. En bred platt väg ger bra förutsättningar, men sedan har de också arbetat bra och fått bort den isskorpa som blev av regnet förr veckan. Det gick att åka på spår i skogen också, men dessa var ju inte lika fina.

- ​Finfina spår på vägen. Det är ju inte speciellt spännande att åka på den raka vägen, så vi var några som testade spår i skogen. Det var Falun-Borlänge-spåret man åkte och några vände av rädsla att man skulle behöva åka ända till Stångtjärn. Jag hade tur och fick en vägvisare från Borlänge, så jag kunde åka hela 3 km slingan, som fortsatte, där vägen tog slut.

Vi var 13 åkare idag - det är tangerat rekord. Conny hade åkt i förväg, så han var färdig med 18 km när vi andra tyckte det var lagom att fika. Bo och Kristina kom samtidigt med oss andra, men var inte nöjda förrän vi fikat klart, så dom åkte hem "ofikade". Vi kunde fika inomhus i ett stort fint omklädningsrum, som spårarna öppnat åt oss.

Dagens otursgubbe var dock Sigge, som glömt fikat hemma och kom efter oss i starten. Sedan villade han bort sig i skogen också. Han kom dock hem oskadad, med många km under skidorna och mycket frisk luft i lungorna.

Nu finns SPF Seniorerna Falun med i startlistan till StaffettVasan! Vi är idag 8 - 9 starka kandidater till de 5 sträckorna.

Finns det inte tre till, som är intresserade att åka, så att vi kan få ihop ett till lag? Hör av ER!

Om inte förhållandena ändras under veckan, så blir det nog Bergebo igen nästa onsdag. Ett alternativ kan vara på någon sjö - tipsa mig gärna!

Hälsningar

Mats

Vill ni vara med på utflykterna, skicka en anmälan via e-post till mats.hiertner@gmail.com. All information inför utflykterna skickas som e-post.