170223 Skidåkning i Sörskog

Skidåkningen flyttades från onsdag till torsdag denna vecka pga vädret. Den här gången visade det sig vara befogat. Det snöade ordentligt på onsdagen men fint väder på torsdag. Det skall dock vara undantag, när många planerar i förväg.

Nu blev det så att Eva och Tord Halvarson kunde vara med, men Lars Tysk hade tandläkartid på torsdagen och även Gerd var upptagen.

Vi var också två till nya: Jerk Segelman och Ulla Immler - välkomna! Vi var åtta som åkte upp till Sörskog, förutom de redan nämnda var det: Bo, Ola och Mats Isberg.

Det var sagolikt vackert med all snö på träd och buskar.

Här sitter Ziri och väntar på att vi skall åka vidare:

Hon sprang första och sista km. Sedan satt hon i ryggsäcken för resten.

Här ser man Eva och den snötyngda skogen:


Den var fina nyuppkörda spår - 5an och 7an. Bjursåsskolan hade friluftsdag, så det var massor med barn och vuxna, främst i pulkaspåret. Det var två till hundar också, men dom fick springa själva - ingen ryggsäck där inte.

Vi avslutade som vanligt med fika i stugan. En av spårarna kom in och la dit fler inbetalningskort och det rekommenderar jag verkligen att bidra till dessa goda spår. Swish finns också.

Mats Isberg, Ola och Jerk i stugan:

Nästa vecka hoppas jag att Stångtjärn blir bra på onsdag och sedan är det StafettVasan på fredag. Nu har laguppställningen klarnat. De som deltagit flest gånger är Gerd, Ola, Mats Isberg, Bo och jag. Så nu ses vi på Focus kl 10 på måndag för att välja sträckor och planera transporten. Reserverna Leif och Gustav
​är också välkomna till Focus, men förhoppningsvis kommer det inte att behövas några.

Vi ses
Mats