170906 Golfpensionärer i höstvindar

Glada segrare i onsdagens pensionärsgolf, fr.v. Ingemar Pettersson, Wivianne Eriksson, Beryl Eriksson och Sven Olsson. Foto: Torsten Hedbom.

Hösten närmar sig, löven börjar gulna och isvindar sveper ner över Samuelsdals golfbana när septembers första pensionärsgolf ska spelas. Ändå står där 36 glada seniorer och svingar på rangen, skriver in sig på anmälningslistan och ser laddade ut. 9 x 4 är 36 så det blir fyra spelare i varje lag och kanonstart på alla nio hålen på korthålsslingan.

Vårt lag bestod av Wivianne Eriksson, Beryl Eriksson, Ingemar Pettersson och jag själv. Tre spelare med 30,1-36 i handicap och undertecknad med glädjehandicapet 13,0, det kan väl aldrig gå? Det kyliga vädret och byiga vindarna gjorde att bollarna inte flög så långt som de borde även om vi för det mesta spelade hyfsat rakt. Vi hade alltså ganska få greenträffar och låg oftast någon eller några meter rakt framför green. Men chipar, inrullningar och puttar satt riktigt bra och paren ramlade snällt i. Bara 3:or i protokollet.

OK, men till prispallen kan det väl aldrig räcka? När scorekorten lämnats in såg vi att alla hade haft det tufft. Bara ett lag till på 27 slag, tre lag på 28, ett på 29, två på 30 och ett på 31. Särräkning krävdes för att få placeringarna 1 och 2 samt 3.

Resultatet: 1:a Sven Olsson, Beryl Eriksson, Wivianne Eriksson och Ingemar Pettersson. 2:a Lars Gradin, Lars-Åke Jansson, Birgitta Gustafsson och Hans Troedsson. 3:a Jan-Erik Vestlund, Lasse Eriksson, Gun-Britt Åman och Marianne Thorén.

Närmast hål på 10:an: Jan Hedman 6,00 m och Yvonne Henniger 7,69 m.

Sven Olsson