170726 Lämmeltåg av seniorgolfare när dalaradion hälsade på!

Onsdagen den 26 juli kom 53 pensionärer till Samuelsdals golfbana för veckans scramble. Inget rekord, men tillräckligt många, för att imponera på dalaradions reporter Frida som kom på besök i samband med lagindelning och starten av tävlingen. Det blev ett litet samtal med mej (Sven Olsson) och en intervju med Anders Vigsten och hans lag när de slog ut på hål 10.

Sex spelare i åtta av lagen och fem i ett lag tågade ut till varsitt hål och började spela. Vårt lag startade på hål 15, 154 m långt för mej och Lars som spelade ut från grön tee och 142 m för Kjell, Curt, Eva och Ingalill från lila tee. Mitt utslag landade strax framför green och rullade in fint pin-high, men på den nedre terrassen ca 8-9 m från flaggan på den övre platån. Vi hittade emellertid rätt linje och när Lars Jalkevik slog sin putt med rätt hastighet rullade bollen i för en fin birdie. Utslagen på hål 16 och 17 landade också på green och nu var det Ingalill som puttade i birdien på 17! Bättre start kan man knappt önska sig. På hål 18 hade vi en lång första putt men fick fram bollen till nära hål och en enkel parputt. På 10:an hade vi fyra bollar på green och en strax utanför. Enkelt par igen! Och så fortsatte det. Enkla par med birdiechanser i stort sett varje gång. På 13:e hålet fick jag utslaget 1,5 m från flaggan och i den luriga sluttande greenen lyckades åter Lars perfekt med sin putter. Tre birdies och bara ett hål kvar. Även där ett fint utslag av Ingalill denna gång och en nära-birdie-upplevelse, där alla sex puttarna var centimetrar från hålkanten.

Lagbilden tagen på hål 14 avslutade vår runda och nöjda kunde vi skriva dit 24 slag i scorekortet. Det visade sig vid prisutdelningen räcka till seger! Tvåa på 25 slag kom Erik Lundström och hans lag med Carl-Gustaf Bökman, Göran Borgstrand, Yvonne Henniger, Hans Eriksson och Annica Olsson. Trea på 26 slag kom Anders Vigsten, Karin Bökman, Lars Holmberg, Kaarina Jansson, Nils Sjöström och Ingrid Engström.

I den individuella tävlingen att komma närmast hål 14 segrade Birgitta Gustafsson med 3,81 m från hål och bland herrarna Carl-Gustaf Bökman med utmärkta 0,98 m. I samband med prisutdelningen anordnades även prisutdelning för alla som deltagit i golfklubbens kampanj - "slå ett slag mot cancer", där initiativtagaren Inger Åberg tackade alla och meddelade att kampanjen samlat in nära 8000 kr, som överlämnats till cancerfonden.

Det segrande laget poserar nöjda efter avslutad rond vid hål14, fr.v. Lars Jalkevik, Sven Olsson, Ingalill Rachbauer, Curt Sjödahl, Eva Grönlund och Kjell Åberg.

Sven Olsson