170719 Avstressande golf bästa medicinen för pensionärsgänget på Samuelsdal

Intet är som väntans tider...På pensionärsgolfen tar vi det lugnt och stressar inte. Golf är avkoppling och social samvaro under trevliga former och med ett litet tävlingsinslag som aptitretare. Genom det slumpmässiga laguttagningssystemet kommer de flesta deltagarna att ha spelat med varandra under någon av sommarens många rundor och därmed bli bekanta.

Här ovan är det Tord Halvarsson som anför sitt lag i väntan på utslaget på 15:e hålet, Lars-Erik Måg, Tord själv, Lars Gradin, Wivianne Eriksson och Ingrid Engström. I bakgrunden laddar mitt lag med Ingalill Rachbauer, Elisabet Walinder, Nils Sjöström och Carl-Gustaf Bökman på hål 13. Där la Ingalill upp bollen en dryg meter från hål, men den svårputtade greenen ställde till det och vi fick inte i bolluslingen för en, som vi trodde, given birdie.

Man måste ha flyt med puttarna och det hade dagens drömspelare Kent Karlsson i laget med Kent Malmström, Karin Bökman, Kjell Åberg och Gun Karlsson (bild nedan). Kent satte 4 birdieputtar och laget slutade på 24 slag och blev dagens segrare. Tvåa kom Anders Vigsten, Inger Åberg, Sven-Olof Sand, Stig Nordin och Helena Nylund-Svahn på 26 slag. Trea blev Gunilla Svensson, Ole Jacobsson, Lennart Haglund, Inga-Lill Nordin och Lars Jalkevik på 27 slag. I tävlingen närmast hål på 10:an var Wivianne Eriksson bäst med resultatet 4,43 m och bland herrarna Ole Jacobsson med 5,00 m. Gemensam fika med trivsam samvaro och prisutdelning avslutade dagens övning.

Daniels Sven Olsson