170203 Lunch på Küselska Krogen tillsammans med andra SPF Seniorer

Hur hittar jag till Küselska Krogen? För säkerhets skull tog jag sällskap med Margareta Nissby. Kerstin Wåghäll skulle också komma dit men det dröjde – hon hittade inte utan hade behövt ringa en kompis för att få en vägbeskrivning. Vi hade kommit överens om att äta lunch tillsammans med andra SPF Seniorer.

Det var den första fredagen i februari månad kl. 13.00. I ett lugnt och skyddat hörn med utsikt mot ån fann vi flera SPF Seniorer vid ett långbord med fin vit duk. Stekt strömming och potatismos lockade de flesta av oss, några valde istället fläskkarré med potatis.

Det var en mycket trevlig lunch, god mat och trevligt sällskap! Vi pratade om allt möjligt och gav varandra tips på filmer någon av oss sett, t.ex. Lion och La La Land. Särskilt bra tycker vi det är att filmer emellanåt visas dagtid, när det är ljust ute, och uppskattar att både Smultronstället och Biografen Falan har eftermiddagsvisningar.

Den första fredagen i mars kl. 13 är det dags igen. Två långbord med vita dukar finns då reserverade för oss, SPF Seniorerna. Och möjligheten återkommer den första fredagen i april och i maj k. 13.

Maria Bjerneby Häll