160309 Kommunpolisen informerade

Den som missade kommunpolisens in­formation på Kafé Björken i februari fick en ny chans på medlemsmötet i mars.

Ett 60-tal medlemmar hade kommit för att höra kommunpolis Hans-Erik Rehn­stam berätta om polisens nya lokala organisation och om vad man ska akta sig för i en relativt lugn stad som Falun. Läs mer om detta på sidan 29 i Med­lemsNytts vårnummer (2016-1).

Faluns kommunpolis nås på telefon 114 14 eller på Hans-Erik Rehnstams direkttelefonnummer: 010-567 21 23 och 070-654 47 85. I akuta fall ringer man 112 som vanligt.

Var försiktig med att lämna ut personnummer, kontonummer, bankkortsnummer eller dylikt till någon som påstår sig ringa från en bank eller liknande.

Några direkta tips från kommunpolisen:

Skaffa gärna en nummerpresentatör till din telefon.Var kritisk om någon ringer och utger sig för att vara en släkting eller en avlägsen bekant som vill låna pengar.Lämna inte handväskan utan uppsikt, till exempel i en kundvagn.Ha gärna plånboken och mobiltelefonen i innerfickan, inte i bakfickan. Ha inte mer pengar och kort i plånboken än vad du behöver.Tänk på att skydda din kod när du betalar eller tar ut pengar. Förvara inte koden tillsammans med bankkortet.Undvik att förvara plånbok, nycklar, legitimation och kontokort på samma ställe.

Föreningens nya ordförande Ann-Britt Åsebol hälsade medlemmarna välkomna samt informerade om kommande resor. Resorna brukar bli fullbokade snabbt, så tänk på att anmäla dig så fort som möjligt!

Behöver du hjälp att anmäla dig via webben, kontakta expeditionen. På webbplatsen hittar du en fiktiv resa, Tjotahejti-resa. Här kan du "öva" på att fylla i anmälningsformuläret och se hur bekräftelsen ser ut.

Trafikkommitténs Bo Ottosson efterlyste förslag från medlemmarna på frågor att ta upp. Hör av dig till trafikkommittén!

Margareta Nissby