160321 Skidor och långvandring - tack och adjö för den här säsongen

Nu har jag gjort rent skidorna - trots att det fortfarande finns mycket snö kvar på Lugnet och i Sörskog. Snart startar sommaraktiviteterna med orientering och golf. Orienteringen för veteraner startar 5 april med Kvarnsveden som arrangör i Mellsta.

Det var en riktigt bra vandringssäsong i november och december. Bra väder åt oss hela tiden och det blev inte alls så isigt som det kan bli. Väldigt roligt att vi blev så många på vandringarna som var en bit bort från centrum - nya platser verkar locka. Vilken var bäst då? "Alla - de var olika och hade alla sin egen tjusning" är ett svar jag fått och jag håller med. Det var Skuruhäll, Spjärshälla, Nyfäbon, Ärtknubben, Hackmora och Bondberget, som var en bit ut ifrån stan. Lugnet lockade inte i lika stor utsträckning.

Jag måste ta med ett par bilder som jag tycker om från våra vandringar:

​Skidsäsongen hade vi inte alls samma tur med vädret - det var kallt och det var blött och spåren var väl inte de bästa. Vi fick i alla fall ett par tillfällen med bra förhållanden. Den 23 februari var vi 13 åkare uppe vid Stångtjärn - det var nog bästa tillfället. Då satt vi t.o.m. utanför vallaboden och fikade!

Det här kortet visar dessa fina förhållanden vid Järnhatts-hygget:

​Och det här fotot från den sista utflykten till Sörskog måste vara med: ​

Sedan genomförde vi StafettVasan på ett lyckat sätt. Kristina och Bo fick gå upp tidigt för att åka de två första sträckorna - starten gick kl 9.​ Vi andra,Mats Isberg, Ola och jag, kunde vänta till halv tio för att åka från Falun med Anders Wigsten som chaufför. Vi lyckades förbättra placeringen en hel del jämfört med förra året, trots att vi åkte långsammare!

Transporterna var besvärliga, minst sagt. Nästa år blir det en del förbättringar: man kan välja att starta kl 8 eller 10 och det blir obligatoriska (?) bussningar till Hökberg. Men man skall öka antalet startplatser från 2 000 till 2 400 - hmm.

Jag har inte köpt någon startplats, men jag räknar med att det går att göra som i år - att köpa i januari av någon som inte får ihop sitt lag.

Det blev 9 vandringar med 149 deltagare - nytt rekord! 8 Skidutflykter med 49 deltagare - en minskning. Flitigaste deltagaren har varit Lars Tysk med 15 av 17 tillfällen - ett mer än mig! Grattis Lars!

Tack alla för den här säsongen - jag räknar med att komma igen med nya långvandringar i början av november. Tankeverksamheten har redan startat - höjdpunkter är inte dumt, men det kanske får bli runt sjöar också?

Då har jag tänkt välja onsdagar i stället - det gynnar en del, men missgynnar andra.

Ha en bra sommar

Mats Hiertner