151208 Bestigning av Hackmorkull

Det blev ytterligare en härlig, lång vandring på tisdagen den 8 december. Vi gick totalt 11,5 km och var ute ca 3½ timme. Vandringen gick på alla underlag: asfalt (minimalt), skogsväg, traktorväg, bred stig, smal stig, utan stig i skog och hoppa på tuvor i myrmark.

Efter 45 minuter kom vi upp på Hackmorkull, knappt 3 km, men 200 m stigning. Då hade vi gått samma väg som Hackmorloppet går. Banrekordet på ca 11 min för herrar. Arrangörerna jublar om Calle Halfvarsson inte vinner för då återkommer han även nästa år. Fantastisk utsikt mot norr från denna punkt.

Årets första rejäla orienteringsmiss gjordes efter denna topp. Vi följde stigen som skulle ta oss upp på den närliggande toppen, men se då fanns det nu en nyare bredare stig, som inte lantmäteriet hade fått in på kartan. 0,5 km extra vandring! "Och nu som jag var först" blev kommentaren från den som fick längsta omvägen.

Varierande skogar, vackra mossor förde oss till ett gapskjul (vindskydd), som byggts vid en stor kraftledning, som gav oss en bra utsikt mot söder. Här stannade vi 20 min och fikade.

Vi gick förbi flera vackra ställen med gamla hus. Vägen tillbaka till bilarna gick på Kyrkstigen från Insjön till Bjursås.​

På ett ställe passerade vi ett antal lärkträd. Då fick vi en lektion om lärkträd av Tord Halvarsson - uppskattat.

Totala antalet steg denna gång blev något färre ca 350 000 - vi var 20 startande och 19 fullföljande - den siste hade en tandläkartid, men han följde med till första toppen - bra jobbat!

Bifogar kartan om det kan finnas intresse, då jag glömde det i inbjudan.

Nästa gång är sista före 12 januari, som jag kan. Jag kan göra utskick, om det finns intresse och om någon kan ta ansvar för själva vandringarna. Hör av er!

Hälsningar

Mats

Vill ni vara med på utflykterna, skicka en anmälan via e-post till mats.hiertner@gmail.com. All information inför utflykterna skickas som e-post.