151022 SPF syntes på mässa


Birgitta Eriksson och Marianne Häggblom servar en besökare i SPF-montern

Årets 60plus-mässa på Lugnet i oktober var den fjärde på lika många år. Även den här gången fanns SPF Seniorerna med. Daladistriktet och Faluföreningen hjälptes åt att bemanna SPF-montern.

– Det är bra att vi syns i olika sammanhang, säger Faluföreningens ordförande Gunnar Trued.
– Vi har haft många besökare i montern. En del var redan SPF-medlemmar, men många andra visade stort intresse och blir kanske nya medlemmar, berättade Marianne Häggblom och Birgitta Eriksson, som informerade besökarna och delade ut trycksaker som t ex Veteranen och Faluföreningens MedlemsNytt.

En annan pensionärsförening, PRO, hade sin monter i närheten men ville inte kalla sig konkurrenter. Snarare vill man se ett utökat samarbete med SPF Seniorerna, särskilt på det kommunala planet.

– Vi samarbetar redan en hel del i Borlänge, förklarade man.

På mässans scen arrangerades många olika uppträdanden. Bland annat kunde man lyssna till ett samtal mellan Dalarnas Tidningars och Dala-Demokratens ansvariga utgivare om lokalpressens villkor. Den tryckta papperstidningen har sin trogna publik, konstaterade herrarna, men tyvärr tillkommer inga nya läsare. Papperstidningen är viktig för oss även i fortsättningen, men numera är det de digitala medierna som lockar mest. Idag är mobilen den största nyhetsförmedlaren.

Text och foto: Margareta Nissby


Staffan och Elisabeth Mejer från Daladistriktet