150600 Till minne av Ted Gärdestad

Åtta SPF:are for i hyrd minibuss till Gävle för att lyssna till konserten: "Till minne av Ted Gärdestad". Kenneth Gärdestad, den 7 år äldre brodern som skrivit samtliga texter till Teds musik, berättade via en film historien om sin bror och berättelsen varvades med musik. Vi fick höra både ljusa och mörka minnen. Kenneth var en fängslande berättare och vi berördes alla av berättelsen.

Erik Linder, känd från "Talang 2009" tolkade flera av Teds mest älskade sånger och ackompanjerades av Magdalena Erikssons band. Vi sjöng och nynnande med i alla de välkända melodierna: Vilken härlig dag, Sol, vind och vatten, Come give me love, Himlen är oskyldigt blå mm mm.

Sista låten, eller rättare sagt näst sista låten, blev "Satellit" som vann svenska melodifestivalen 1979. Kvällen avslutades med "Jag vill ha en egen måne" där publiken stod upp och sjöng tillsammans med Erik och orkestern och vi applåderade hjärtligt och tackade för en jättebra konsert.

Innan vi bänkade oss i salongen på Gävle Konserthus hann vi med att äta /fika och samtidigt beundra den vackra utsikten över Gavle-ån som rinner tätt förbi konserthuset.

Vi vill tacka Lars Jalkevik för att han ordnade denna mycket trevliga resa som gav oss möjlighet att både lyssna till Teds musik och höra hans livshistoria. I bussen hem tror jag vi alla satt och nynnande på Teds låtar.

Per Börjesson