150113 Skidåkarrapport


Här är större delen av järngänget, som åkte till Järnhatt: Bert Andersson, Ola Hedlund, Mats Isberg och Gösta Edström. Kristina Holmberg var också fram till Järnhatt och vände.

Superförhållanden: dryga decimetern nysnö - spåren preparerade tidigare på morgonen, två grader kallt, en hel sol och en halv måne vad mer kan man begära.

Vi blev tolv morgonpigga åkare, som träffades halv tio och åkte mellan 6 och 12,5 km före fikat i den lilla vallaboden vid Stångtjärnsstugan. Det var fyra damer och åtta herrar.

Det är nyttigt med de vandringar vi gjort också - en av deltagarna upptäckte det jättelika Igeltjärnsberget för första gången nu, eftersom vi hade gått över det på en av vandringarna.

Frågan hur länge vi hållit på kom upp under fikat - detta är fjärde året och vi har aldrig varit fler än tolv deltagare på skidor - ändå saknade vi flera kända namn, så det är dags för rekord nu.

Jag fick en skön tur efter fikat också. Försökte åka 13 km med Långbacken, men den var sämre preparerad, så jag fick vända och ta Järnhatt i stället.

Tack alla trevliga skidåkare - vi ses på tisdag.

Vill ni vara med på utflykterna, skicka en anmälan via e-post till mats.hiertner@gmail.com. All information inför utflykterna skickas som e-post.

Mats