140201 Resa till Berwaldhallen

I lätt snölandskap ställdes färden till Stockholm för en konsert på Berwaldhallen. Före konserten åt vi brunch på Djurgårdsbrunns Värdshus. Mätta och belåtna tog bussen oss till konsertlokalen, den imponerande byggnaden till stor del insprängd i berget.

Programmet byggde på musik och sång med anknytning till Sven-Bertil Taube, som senare i år firar sin 80-årsdag. Han själv var värd för föreställningen och till sin hjälp hade han sin mångåriga artistkollega, den ständigt ungdomliga Lill Lindfors och dessutom den gudomliga trion Divine med tre vackra och skönsjungande operasångerskor och även sånginslag av den kände dirigenten Anders Berglund, som framför allt dirigerade Sveriges Radios Symfoniorkester. Programmet innehöll en omväxlande bukett av visor och musikaliska stycken av Carl-Mikael Bellman, Olle Adolphson , Lars Forssell, Ulf Peder Olrog, Thorstein Bergman, Puccini, Cole Porter och Gustav Nordquist och inte minst av Pappa Evert Taube och dessutom Sven-Bertils yngste son Felix Taube med debuten "A Simple Flower". Ett betagande par var Carmencita/Lill/ och Fritjof Anderson/Sven-Bertil/ i kärleksduetten "Invitation till Guatemala". Ett annat imponerande inslag var Divines framförande av Gustaf Nordquists "Till havs" med vällande vågor, brusande böljor och virvlande vindar som gestaltades med svängande slängkappor till den medryckande musiken.

Hela programmet blev en strålande hyllning till kvällens värd som var väl värd bifallet med stående ovationer och inrop som tack för en underbar "hyllnings-föreställning". Därefter återstod för oss hemresan i lätt duggregn och ett "kaffestopp" under hemresan . Hela resans organisatör Inga-lill Bergvall och chauffören Tord tackas hjärtligt för en väl genomförd SPF-resa.

Text Hans Nilsson, foto Maud Nilsson