131116 Landshövdingen tog emot i Karlstad

Kenneth Johansson är falupolitikern som blev riksdagsledamot på dalabänken som blev landshövding. I Värmland.

En solig novemberhelg for en busslast resenärer från föreningen till residenset i Karlstad, där Kenneth Johansson tog emot. Han hälsade glatt på falubesökarna, många av dem bekanta och tidigare arbetskamrater. Han berättade om sin bakgrund och om sitt nuvarande uppdrag som landshövding i Värmlands län.
Dalarna och Värmland har många likheter, konstaterade han. Vargfrågan liksom flykting- och invandrarfrågorna tar stor plats. Värmland är landets vargtätaste län.

Landshövdingen visade falugänget runt i residensets praktfullt inredda representationsvåning, och till och med i sin privata bostad inrymd i samma våning. – Det här påminner om residenset i Falun, tyckte en besökare.

Residensbyggnaden uppfördes 1871 sedan det tidigare residenset brunnit ner i en förödande brand 1865. Det nya residenset byggdes i sten i två våningar. Den nedre våningen upptogs av länsstyrelsen, medan den övre blev landshövdingens bostad. Sedermera byggdes ytterligare en våning på som inreddes för att användas till representation och som landshövdingebostad.

Tidigare på dagen hade SPF:arna guidats runt i Lars Lerins konstutställning i f d danspalatset Sandgrund.

Kvällen före hade falugänget avnjutit Värmlandsoperans uppsättning av den färgsprakande musikalen Shrek samt avslutat med teatersupé.

Margareta Nissby