130516 "I sista minuten"

Ett antal SPF-pensionärer for den 16 maj med buss i god tid för att njuta av farsen "I sista minuten" på Stockholms Stadsteater Kulturhuset i Stockholm. I vår buss var vi av någon anledning övervägande damer och en handfull herrar.

Skådespelarna var en liten rutinerad grupp äldre damer och ett par herrar. Det var nog litet spännande för oss att se hur framtiden skulle kunna bli för våra egna drömkvinnor när de kommit upp i åren mellan 85 och 90 +.

Ledande skådespelerska var Yvonne Lombard, som bar upp hela pjäsen med snabba träffande repliker och som var ständigt närvarande på scenen tillsammans med veteranerna Meg Westergren och Senioren Meta Velander. Till sitt sällskap hade de gamla damerna änklingen (Lars Lind) och inte minst den alltid hjälpsamme kommunfixaren Bengt (Jacob Nordensson) som inte bara kunde byta en glödlampa och göra en noggrann trygghetskontroll i lägenheten utan även hade en hel del dolda talanger som han fick användning för som det så småningom visade sig. Mycket av det som för både pjäsens rollfigurer och oss åskådare var hemligheter blev slutligen uppenbarat I sista minuten.

Vi hade alla stor behållning av föreställningen och vi var nog lika roade som skådespelarna tycktes vara.

Före pjäsen åt vi gott på Teaterbaren och efteråt njöt vi på hemvägen av vackert vårväder i den spirande pingstgrönskan Tack veteranerna Ruth och Gunnar och den lugne chauffören Conny. Samtidigt gratuleras de som fått möjlighet att resa på "resa nr 2". Mycket nöje garanteras !

Hans Nilsson