Lästipsträffar

Lokal: Föreningens expedition på Åsgatan 37 (fd Stadshotellet och  Studenternas hus), en trappa upp till vänster (hiss finns, "våning 4" i hissen).

Kontaktpersoner: Ulla Moberg, tel 070-271 23 58 

Den sista torsdagen i varje månad (undantaget december) klockan 10 träffas de som vill dela lästips. Och den som inte har något tips får i alla fall lästips med sig hem. Alla är välkomna! Ingen anmälan behövs – det är bara att dyka upp, ta en kopp kaffe eller te, lyssna på olika förslag och berätta vad du läst på sistone som du vill tipsa om.

Några föredrar att lyssna på böcker, andra har vant sig vid att läsa på en läsplatta. Vi lånar på bibliotek, köper kanske pocketböcker, och några lånar e-böcker hemifrån direkt till en dator eller läsplatta. De som lyssnar på böcker njuter av duktiga uppläsare, kanske författaren själv, och kan ägna sig åt att t.ex. handarbeta samtidigt som de lyssnar. De som använder en läsplatta kan anpassa storleken på texten så att ögonen inte bli trötta. Några föredrar "riktiga gammaldags" böcker som är lätta att bläddra fram och tillbaka i.