19/10 Månadsmöte

Månadsmöte i Hejde bygdegård med Pillan o Leif

Torsdagen den 19 oktober träffades vi Hejde bygdegård för ett månadsmöte och det var ett 30-tal medlemmar som hörsammat kallelsen. Värdar för dagen var kaffegrupp 3 från Sanda och Västergarn. Dagens program innehöll underhållning av Pillan och Leif Olin, kaffe och smörgås och ett lotteri.

Eftermiddagen inleddes av Pillan och Leif. Pillan berättade lättsamt och trevligt om livet som musiker och underhållare, en karriär som för hennes del började redan vid 5 års ålder och om hur hon som 17-åring sökte jobb som vokalist i Leif Olins orkester. De blev ett par och gifte sig så småningom. I dag är de pensionärer, men har en hel del uppdrag i alla fall . Hon berättade, omväxlande med låtar från deras digra repertoar, som bland annat gett dem en placering som nr 11 på Svensktoppen.

Så blev det paus och under den  fick vi kaffe och smörgås och en god kaka. De sista lotterna såldes och sedan blev det dragning.  När alla vinster var utdelade blev det en stunds underhållning till och vi uppmanades att sjunga med i de välkända låtarna.

Det var en mycket trevlig eftermiddag och den avslutades med att ordföranden, Arne Åkerman, avtackade Pillan o Leif  och samtidigt meddelade han att nästa möte blir I Klinte församlingshem den 16 november, då Bison kommer på besök. 

Till helagotland.se 2023-10-23

Publicerat i GA o GT 7/11