2/11 Lunch på Suderbys

Lunch på Suderbys

SPF Seniorerna Klinteorten – Lunch på Suderbys

Fredagen den 30 oktober träffades ett 25-tal medlemmar från föreningen på Suderbys Herrgård för att äta lunch tillsammans. Mötet var coronaanpassat och vi hade fått ett stort luftigt rum där det var lätt att hålla avstånd och vi blev väl mottagna och välkomnade av Lena och hennes personal.
När alla samlats och bestämt sig för om de skulle ha fisk eller kött, hälsade vår ordförande Irma oss välkomna och sedan höll hon en parentation över en medlem som avlidit sedan förra gången vi träffades. Vi höll en tyst minut och sedan sjöng vi en vers av Härlig är jorden.
Maten bars in och allt smakade väldigt bra! Både den stekta laxen och fläskkarrén fick många lovord. När det blev dags för kaffe på maten kom det en överraskning, för två av medlemmarna som fyllt 70 år bjöd på tårta och det var väldigt uppskattat. Tack Inger och Hasse!
Efter maten informerade Irma om årets influensavaccination och uppmanade alla att se till att få den gjord. Hon undrade också hur vi ska göra med kommande årsmöte, avvakta till våren när det går att vara ute, eller ha ett digitalt möte? Vid det senare alternativet går det att få hjälp från Vuxenskolan. Kommande möte? Julbord eller inte? Handuppräckning visade att de flesta tyckte att det var en god idé, men det fanns andra som var mer tveksamma. Vi får väl se hur utvecklingen av den här nya vågen av smitta blir.
Vi sjöng några allsångslåtar och så blev det lottdragning, för på bordet låg det fyra lotter vid varje kuvert. När dragningen var klar sjöng vi lite till, satt och pratade med varandra och så småningom avslutade vi den trevliga eftermiddagen och lämnade Suderbys för den här gången.
/Ingrid
Till helagotland.se 2/11