5/12 Julbord på Suderbys

Julbord på Suderbys Herrgård

SPF Seniorerna Klinteorten – Julbord på Suderbys 

Torsdagen den 5 december samlades ett 40-tal medlemmar från föreningen på Suderbys Herrgård för att äta julbord, eller rättare sagt jultallrik. I väntan på att alla skulle anlända blev det glöggmingel och så såldes det lotter. När alla anlänt hälsade vår ordförande Irma alla välkomna och bjöd till bords.


I den vackert juldekorerade matsalen sprakade en brasa hemtrevligt och på borden var det uppdukat med läckra jultallrikar, där det inte saknades någonting. Diverse tillbehör och varm potatis sattes på borden och sen var det bara att börja äta av läckerheterna. När vi ätit färdigt dukades tallrikarna ut och nu fick vi ta för oss av det småvarma. Alla var nog redan rätt mätta, men köttbullarna, prinskorvarna, rödkålen och Janssons frestelsen smakade nog de flesta på i alla fall. Till avslutning fick vi kaffe och pepparkaka.


Nu blev det lottdragning, sedan informerade Irma om de två kommande aktiviteterna : först ett Månadsmöte den 13 januari i Klinte församlingshem där vi ska få lära oss om Krisberedskap och sedan blir det Årsmöte den 10 februari, också i Klinte församlingshem.


Innan vi skiljdes åt sjöng vi gemensamt Nu tändas tusen juleljus.

/Ingrid Levander
Till helagotland.se 8/12 – I GA o GT 17/12