4/8 Utflykt till Valbyte

En eftermiddag vid havet

Torsdagen den 4 augusti samlades ett tjugotal medlemmar från föreningen vid Valbyte fiskeläge i Västergarn. Det var en väldigt varm dag, så vi fick sätta oss i skuggan av boden och under det stora päronträdet, men det kom en och annan svalkande vindpust från havet då och då.

Vi  hade inga  speciella aktiviteter inplanerade annat än eventuellt ett parti kubb, men det var för varmt för att vara mitt ute i solen, så vi nöjde oss med den sociala samvaro där vi satt och pratade med varandra medan vi åt vår medhavda matsäck.

När lunchen var avklarad hade dock vår ordförande Arne en överraskning i form av en trevlig frågesport där det gällde att komma på namn på olika blommor. Det var 14 olika frågor och ingen klarade alla, men några hade 12 rätt och fick äpplen som pris.

Lite information fick vi också:

1. 30 augusti går distriktets aktivitetsdag av stapel och i år är vi inbjudna till Visbytravet. Lunch ingår till en kostnad av 100:-. Anmälan ska för Klinteortens del göras till Arne senast den 18 augusti och anmälan är bindande. 

2. Bowlingen i Stånga startar på tisdag den 9/8  kl 13.00. Ingen anmälan behövs och alla är välkomna.

Vi avslutade eftermiddagen med att sjunga Ida´s Äldrevisa och sedan skiljdes vi åt.

Ingrid Levander

Till helagotland.se 8/8