21/5 Vårfest

Vårfest i Västergarns hembygdsgård

Lördagen den 21 maj träffades ett trettiotal medlemmar i Västergarns hembygdsgård, där kaffekommitté grupp 2  hade dukat upp till en vårfest.  När alla anlänt hälsade Arne Åkerman oss välkomna och bjöd till bords och förtäringen,  en härlig soppa och gott hembakat bröd, kom från Strandvägens Pensionat. Alla lät sig väl smaka och efter matens såldes ett lotteri medan vi väntade på dagens underhållning.

Efter ett tag anlände Ann Gardelius och Margit Westergren Ansin som engagerats för att  sjunga och spela för oss. När de hade installerat sin ljudanläggning började de med att presenterade sig. De är gamla vänner och skolkamrater som har hålit på med musik hela livet och det var två skönsjungande damer som till Ann´s gitarrackompanjemang lät oss lyssna till  många exempel ur den svenska visskatten, allt från Evert Taube till Allan Nilsson, men också lite mera modernt.  

När de avslutat sitt framträdande blev det kaffe med en härlig drömtårta till och sedan  lottdragning. Det var en riktigt trevlig eftermiddag och vi satt kvar länge vid kaffeborden och njöt av gemenskapen och ute strilade ett välbehövligt vårregn så sakta ner.

/Ingrid

Till helagotland.se 27/5

Publicerat i GA/GT 16/6