Referat 2018

Här följer referaten från våra möten och studiebesök under år 2018

Månadsmöte med Luciatåg

Lördagen den 15 december samlades ett 45-tal medlemmar från föreningen i Klinte församlingshem för att månadsmöte med Luciatåg.

Kaffekommitté för dagen var Grupp 1 Väte o Hejde och de välkomnade oss med en mugg värmande glögg och innan vi gick in och satte oss runt kaffeborden kunde vi också få köpa lotter.

Ordförande Irma Larsson hälsade alla välkomna och inledde med information, dels om vad vi ska tänka på när vi rör oss ute i samhället , men även på internet, så att vi undviker att bli lurade eller bestulna och dels om den ekonomiska situation många pensionärer lever i. Man har uppgifter om att 312 000 av oss lever som fattigpensionärer, alltså under existensminimum och att självmordsstatistiken är hög, speciellt bland äldre män.

Informationen fortsatte och nu om de kommande aktiviteterna där delar av programmet för 2019 presenterades. De närmaste programpunkterna är den 4 februari då det blir årsmöte i Klinte församlingshem och den 25 mars då vi ska ha ett månadsmöte med bingo i Skolgården i Fröjel.

Klockan två anlände Lucia och hennes uppvaktning. De kom från kyrkans barn- och ungdomsverksamhet och leddes av kyrkomusiker Eric Tibell och med hjälp även av Carina Hansén. Ungdomarna var fantastiskt duktiga och vi fick höra många vackra julsånger, både gamla och nya och vi sjöng gemensamt psalm 34, Nu tändas tusen juleljus.

När luciatablån var slut drack vi kaffe och till det serverades hembakade lussekatter och en härlig fruktkaka.

Efter kaffet berättade Ingrid Sandsjö om de Sparesor hon och bland annat Rut gjort till Ösel. Resan går med flyg från Visby till Ösel och man har en hel veckas inackordering och tre behandlingar om dagen. Det lät verkligen lockande!

Efter lottdragningen fick föreningens ordförande, sekreterare och kassör ta emot varsin julgrupp för årets arbete, kaffekommittén avtackades och sedan skiljdes vi åt.

/Ingrid Levander

Till helagotland.se 17/12 - I GA

Räkfrossa på Suderbys

Lördagen den 10 november var en mörk och regnig dag, en riktig novemberdag, men trots det var det ett tjugofemtal medlemmar från föreningen som gav sig ut i mörkret, för att träffas på Suderbys Herrgård för att få äta gott och umgås tillsammans några timmar.

När vi anlände välkomnades vi av vår ordförande Irma och fick ett glas bubbel i handen medan vi väntade på att alla skulle komma och vi kunde också få köpa lotter av Laila. Sedan bjöds det till bords och när vi intagit våra platser vid de vackert dukade borden var det dags för Räkfrossa. Det fanns mycket gott på buffén och vi lät oss väl smaka och gick både två och tre vändor.

Kvällens underhållning stod Lennart Torndahl för och när vi började bli mätta fick vi lyssna på många av hans fina egna visor, men även annat mera känt, så att vi kunde få sjunga med. När Lennart tog en paus hade vi lottdragning medan vi väntade på att det skulle bli dags för kaffe. Till kaffet fick vi en god äppelpaj med vaniljsås och sedan fortsatte Lennart med ännu några sånger.

Innan vi skiljdes åt påminde Irma om nästa möte, som blir lördagen den 15 december i Klinte Församlingshem, där det blir Luciafirande. Vi sjöng vi gemensamt Idas Äldrevisa, personalen avtackades och sedan var det dags för hemfärd efter en väldigt trevlig kväll.

/Ingrid

Till helagotland.se 12/11 - I GA 13/11

Skördeauktion i Hejde bygdegård

Lördagen den 20 oktober träffades ett tjugofemtal medlemmar i Hejde bygdegård för årets skördeauktion. När gästerna anlände blev de välkomnade av representanter för dagens kommitté, Grupp 5 Klinte III, Fröjel, Eksta, Sproge, som bjöd på en välkomstdrink och snittar. Sedan hälsade ordförande Irma Larsson alla välkomna och bjöd till bords och dagens lunch bestod av olika sorters pajer och sallad.

Efter maten blev det lite information från en ordförandekonferens som Irma varit på och temat för den var bland annat De äldres ensamhet och vad vi alla kan göra för att underlätta tillvaron för de som sitter ensamma hemma. Där fick hon också information om kommande stadgeändringar, där man bland annat diskuterar om SPF ska fortsätta att ha både lokal och central uppbörd och om det kanske ska vara samma avgift för samtliga föreningar.

Sedan började auktionen med Björn Östergren var auktionist och det skött han med den äran. Det var många skänkta saker att ropa ut och det mesta blev sålt. Till sin hjälp hade han Bertil Skörnemo och Östen Hejdestål. Laila Östergren och Arne Hultman skrev och höll ordning på finanserna.

I halvtid höll Irma en stunds pausgympa innan det blev kaffe och då informerade hon också om kommande aktivitet, som är ett besök den 10 november kl 17.00 på Suderbys Herrgård, där vi ska äta en god buffé bestående av räkor och annat gott, Olof Stenström och Kristina Broberg ska underhålla och det blir lotterier. En anmälningslista gick också runt.

Auktionen fortsatte och när borden var tömda och alla skänkta produkter fått nya ägare avslutades eftermiddagen med en avskedssång.

Irma Larsson/Laila Östergren

Till helagotland.se 22/10 - I GA ? Till GA/GT 13/11 - Infört  GA 14/11

 

Höstupptakt på Snäckan

Lördagen den 15 september var det dags för den traditionella höstupptakten på Snäckan i Klintehamn. När arrangörerna för eftermiddagen, som vid höstupptakten är detsamma som styrelsen, anlände var det strömavbrott och det regnade. Strömmen kom dock tillbaka ganska snabbt, så att vi kunde få sätta igång med kaffebryggningen, men det var besvärligare att få fart på grillen på grund av regnet. Övriga medlemmar började anlända, men skaran var inte så stor. Bara ett tjugotal vågade sig ut i regnvädret.

Irma hälsade samtliga närvarande välkomna och inledde med lite information. Sedan vi hade vårt förra möte har en medlem avlidit och vi höll en tyst minut och sjöng en vers av "Härlig är jorden" för henne. Vi har också fått en ny medlem nyligen, så medlemsantalet är fortfarande 115. Irma påminde också om att alla som värvar en ny medlem får en Sverigelott. Sedan såldes ett lotteri medan vi avvaktade hur vi skulle göra med grillningen. Till slut blev det så att det fick bli stekt korv inomhus, i stället för att samlas ute i regnvädret.

Molnen skingrades dock och solen tittade till och med fram, så när vi ätit färdigt gick vi ut och några spelade kubb, medan andra satt i solskenet och pratade en stund innan det var dags att gå in igen och dricka kaffe. Irma informerade om nästa möte, som är Skördeauktionen i Hejde bygdegård kl 13.00 den 20 oktober. Två medlemmar har fyllt jämt sedan förra träffen och en av dem var närvarande, så för honom sjöng vi "Ja må han leva" till Erling Lindvalls ackompanjemang och sedan blev det lottdragning.

Ute regnade det igen och vi blev sittande kvar ett tag vid kaffeborden och pratade om vår verksamhet. Några efterlyste bättre information från styrelsen och en medlem saknar slutsången, "som det var på Börjes tid". Det får vi ta till oss och tänka på i framtiden.

Till helagotland.se 17/9 - I GA 23/9

Bouletävling i Väte Idrottsänge

Torsdagen den 13 september möttes SPF Klinteorten och PRO Klintebygden i ett lokalderby i boule. Det var en fin eftermiddag med lite svala vindar och ett och annat moln, men ändå ganska skönt. Ett femtontal medlemmar från respektive förening ställde upp. Klinteorten var arrangörer och stod för korvgrillning, men vi hade god hjälp från Klintebygden med allt kring tävlingen, som vi lite snöpligt förlorade med 3-12.

Bilder från eftermiddagen finns i Bildgalleriet.

/Ingrid Levander

Månadsmöte i Skolgården i Fröjel med Per Smitterberg som föredragshållare

Onsdagen den 15 augusti samlades ett trettiotal medlemmar från SPF Seniorerna Klinteorten i Skolgården i Fröjel för ett månadsmöte. Inbjuden föredragshållare var Per Smitterberg. Ordförande Irma Larsson hälsade samtliga välkomna och berättade om eftermiddagens program:

Föredrag om fåglar av Per Smitterberg, kaffedrickning, lottdragning och en stunds information om kommande aktiviteter stod på agendan.

Per började visa sina vackra bilder på fåglar och olika miljöer på Gotland, men han kom inte så långt, för det blev strömavbrott. Någon började undersöka om det gått någon propp, men snart kom det meddelanden från Geab, att det var strömlöst på hela Gotland och att det beräknades klart först 15.30.

Programmet fick stuvas om och dagens kommitté, som turligt nog hade kokat kaffe och hällt på termos, plockade fram smör och bröd och pålägg därtill och så fick det bli ett tidigt kaffe i avvaktan på att strömmen skulle komma igen. Den dröjde dock och vi hann med både lottdragning och få information från Irma om kommande aktiviter:

Nästa gång vi träffas blir Höstupptakten på Snäckan lördagen den 15 september och då hoppas vi att eldningsförbudet är hävt, så att vi äntligen kan få grilla. Besöket på Bi & Lamm i oktober är inställt, eftersom det på distriktets Aktivitetsdag ingår ett besök där. Förslag finns på ett besök på Ekobyn i Västerhejde i stället. Irma berättade också att medlemsantalet just nu är 115 personer och att föreningens ekonomi är god.

Så ska det tävlas: Den 29 augusti är det Dm i Kubb på varpaplatsen vid Bara Ödekyrka, det ska vara ett lokalderby i boule mellan SPF Klinteorten och PRO Klintebygden på Väte boulebana och distriktet inbjuder till SPF-mästerskap i bowling onsdagen den 26 september.

När Irma kommit till punkt var klockan 14.30 och precis då kom strömmen tillbaka och Per Smitterberg kunde få avsluta sitt föredrag, som vi alla tyckte var väldigt intressant. Alla har vi hört honom i radion och vet hur kunnig han är, men han kan inte bara prata om fåglar, han är en duktig fotograf också och vi njöt av de fina bilderna från olika miljöer på Gotland och så fåglarna förstås.

Därmed avslutades en sammankomst, som blev en fin stund av gemenskap, om än annorlunda än som var tänkt.

/Ingrid Levander

Till helagotland.se 16/8 - Publicerat 25/8

 

Utflykt till Kronvalls i Eksta

Torsdagen den 12 juli träffades ett 15-tal medlemmar från SPF Seniorerna Klinteorten vid Kronvalls Eksta. Egentligen hade vi tänkt oss att ha en grillfest, men på grund av eldningsförbud och brandrisk avstod vi från att tända några grillar, men när vi kom till Kronvalls blev vi verkligen förvånade, för där hade det regnat och det var alldeles vått i sanden. Det fanns till och med vattenpussar! Ett åskmoln hade släppt ifrån sig lite nederbörd över havet och stranden.

När vi samlats informerade Ingrid om Distriktets aktivitetsdag den 23 augusti och sedan provade vi det nya finska spelet Mölkky, innan vi plockade fram våra picknickkorgar, som fick ersätta grillningen. Efter maten var det några som spelade ett par omgångar kubb, medan andra satt och pratade, betraktade den vackra utsikten över Karlsöarna och såg på en karavan av motorcyklar, som stannade till nere vid stranden.

Klockan hann bli ganska mycket innan vi skiljdes åt och åkte hem längs den vackra Ekstakusten, där husbilar i mängd kantade vägen. Nästa gång vi träffas blir den 15 augusti i Skolgården i Fröjel , då Per Smitterberg kommer på besök.

/Ingrid levander

Till helagotland.se 13/7

Sveriges Nationaldag

Sveriges nationaldag firade ett tjugotal av medlemmarna från SPF Seniorerna Klinteorten traditionsenligt på Klinteberget. När vi samlats i det vackra sommarvädret kom först Inga Sahlsten, som är tillsynsman för berget, och berättade om hur Klinteberget blivit det lummigt gröna och fina rekreationsområde det är i dag.

Vid skiftet år 1867 avskildes en del av berget för att bli socknens gemensamma egendom. Marken ägs sedan dess av Klinte sockens skifteslag. Ett planteringsille bildades och det kala, hårt betade berget, där skogen var nedhuggen, bytte mer och mer skepnad till den idyll det är I dag.

Nu är det föreningen Klintebergets Framtid som ser till att berget är välskött och vackert för alla besökare som letar sig dit. Man ser till att flaggan hissas på de allmänna flaggdagarna, man sköter om toaletterna och tömmer själva tunnorna där, man röjer slänter och stigar och målar och oljar in de bänkar och bord som finns utplacerade. Ett nittiotal medlemmar har föreningen nu och det kallas regelbundet till arbetsdagar. Det var mycket vi fick lära oss av Inga och vi kände nog alla tacksamhet över allt ideellt arbete som läggs ner av föreningen.

Sedan gick vi ut på en tipspromenad, drack kaffe, rättade resultatet av promenaden och sedan satt vi och pratade och njöt av den vackra omgivningen och några använde det kubbspel som finns utplacerat på platån för de som vill prova på det spelet.

Vi bestämde oss också för att försöka se hur intresset är för att starta kubbspel i sommar i Sicklingsparken. Måndagen den 18 juni kl 13.00 inleder vi det och sen får vi se hur stort intresset är. För övrigt blir nästa gång vi träffas den 12 juli kl 17.00 vid Kronwalls fiskeläge då vi ska ha en grillkväll.

/Ingrid Levander

Till helagotland.se 8/6 - Publicerat i GA 13/6

Årets bussutflykt

Lördagen den 26 maj samlades ett 40-tal medlemmar vid Rondos parkering för årets bussresa, den här gången till hemlig socken.

Den hemliga socknen visade sig vara När, där Arne och Birgitta Olsson guidade oss på ett förträffligt sätt. Första stoppet blev vid Närsakar där vi drack det medhavda förmiddagskaffet, men vi började med en parentation över Karl Pettersson, som avled för en tid sedan. Arne Olsson berättade sedan om tillkomsten av Närsakar, där många ideella arbetstimmar skapat en vacker plats som under åren använts vid olika teater- och musikevenemang.

Efter besöket på Närsakar fortsatte resan till Bageri Bosarve som ägs av Olivia Ansin. Olivia bakar bland annat surdegsbröd som vi fick smakprover på och det var många som köpte med sig av hennes nybakade limpor.

Nästa stopp blev vid Nabbens fiskeläge och medan vi satt kvar i bussen berättade Arne Olsson bland annat om "kryssningskajen" och därefter blev det en tur runt Närsholmen för att vi skulle få se på de vackra orkidéerna, Adam och Eva.

På Fransan åt vi sedan en god lunch innan vi fortsatte till Jonas Växthus där vi fick se mängder av vackra blommor och en hel del inköp gjordes.

Sista stoppet blev vid Gotlandsgårdens konfektyr där ägaren Ann-Charlotte Larsson tog emot oss och berättade om sin produktion av praliner. Det tar tre dagar att göra en pralin; dag ett gör man skalet, dag två fyller man det och dag tre lägger man på locket. Man försöker använda gotländska produkter i största möjliga mån och pralinerna är glutenfria och utan nötter. Där drack vi också eftermiddagskaffe och fick en härlig chokladtårta till det och innan vi lämnade chokladfabriken var det många som köpte med sig lite godis hem.

Innan vi vände tillbaka till Klintehamn stannade vi vid Närbodi , där vi lämnade av dagens guider och Irma avtackade dem med en blomma. Innan Arne och Birgitta lämnade oss läste Arne dikten "Ladingen". Irma tackade även dagens busskommitté; Ruth Björkqvist och Gertrud Olofsson, för en innehållsrik och väl planerad resa i När socken. Tänk så mycket intressant det finns att se på en så relativt liten plats.

/Irma Larsson, Laila Östergren

Till helagotland.se 30/5 - Publicerat i GA 1/6

Studiebesök hos Veteranbilmuseet i Vible

Fredagen den 4 maj gjorde SPF Seniorerna Klinteorten ett studiebesök hos Veteranbilmuseet i Vibble, men vi startade med att äta lunch tillsammans på Suderbys Herrgård. Vi var ett tjugotal medlemmar som samlades där och medan vi åt berättade vår ordförande Irma Larsson att hon varit på en ordförandekonferens och vi fick ta del av vad man tagit upp där. Bland annat uppmanades vi att försöka få ihop ett lag till årets Hjärnkoll och så vill man ha hjälp i SPF-tältet under Almedalsveckan.
Några av medlemmarna avstod från lunchen och åkte direkt till museet, så dem träffade vi först när vi kom dit.                     Ägaren, Jan Janthe tog emot oss och rundvandringen började i butiken där det var alldeles fullt av alla möjliga gamla prylar; på golvet stod gamla spelmaskiner och i taket hängde pottor, kvastar, korvar och en massa annat. På disken stod det flera gamla kassaapparater. Några från början av 1900-talet.
Sedan tog vi oss en titt på hönsen, som är lite speciella eftersom de är av en gammal gotlandsras och väldigt härdiga, så de kan gå ute året runt. Vi fortsatte till en stor lada som var full av cyklar och motorcyklar. Jan Janthe berättade varifrån de kommit och hur cyklarna utvecklats under åren sedan de första kom till. Därefter var det dags för raden av traktorer och veteranbilarna och så Macken.
Jan Janthe har samlat massor av saker, han var en underhållande och trevlig guide och vi fick lära oss en hel del om utvecklingen av både cyklar och bilar, så vi var alla nöjda med vårt besök i Vibble.

/Ingrid Levander

Till helagotland.se 8/5 - Publicerat i GA 18/5

Månadsmöte i Väte

Torsdagen den 19 april samlades ett 30-tal medlemmar i Equmeniakyrkan i Väte. Ordförande Irma Larsson hälsade alla välkomna och riktade ett särskilt välkommen till dagens föreläsare, Annette Öhrn från Region Gotlands Hälsofrämjande enhet och Birgitta Cramér från SPF Seniorerna Treklangen. Birgitta är aktiv i PRG; Pensionärsrådet Region Gotland och skulle informara oss om hur det fungerar.
Annette Öhrn började med att berätta översiktilgt om vad Hälsofrämjande enheten gör och om de mötesplatser för Seniorer som finns på ön samt om Anhörigstödet. För oss i Klinteorten är det mötesplatse på Hemse vårdcentrum som ligger närmast till. Vi framförde ett önskemål om att få fortsätta med den balansträning som Kristin Hjort Stenström hade på Vallemo i februari, men Kristin är ensam på ön med det programmet och det finns många orter som har samma önskemål som vi.
Birgitta Cramér talade om det arbete man gör för att försöka förbättra villkoren för seniorerna. Bland annat åker hon och två andra från PRG runt på de särskilda boendena för att ta reda på hur maten som serveras är. Vi seniorer åker buss gratis när vi blir 80 år och det beslutet ligger PRG bakom. Birgitta betonade också vikten av att pensionärsorganisationerna, tar kontakt med någon inom PRG om man har några krav eller önskemål.
Nu blev det kaffepaus och efter den informerade Irma om Hjärnkoll 2018. De i föreningen som vann tävlingen på Gotland 2017 fick ta emot ett pris från Distriktet. Boulé-säsongen startar och man diskuterade om man ska spela i Väte eller i Klinte, när man ska starta och om man ska ställa upp i DM:et. Närmare besked kommer i GA/GT.
Innan lottdragningen kom Thomas Björkqvist och beträttade om Kraftkällan, gymmet som församlingen startat i kyrkans källare och sedan fick vi gå ner och titta på allt man kan göra där för att hålla sig i form.
Efter ett tack till dagens kommitté för väl utfört arbete skiljdes vi åt.

/Ingrid Levander

Till helagotland.se 20/4 - Infört i GA 2/5

Påskfest i Hejde bygdegård

Lördagen den 24 mars träffades ett 45-tal medlemmar från Klinteorten i Hejde bygdegård för årets påskfest. När alla samlats hälsade ordförande Irma Larsson samtliga välkomna och riktade ett särskilt välkommen till dagens underhållare Maj-Britt Jeppsson och hennes make Thorleif.

Ett dignande buffébord stod dukat och väntade på oss och efter att Irma lämnat information från distriktet angående Förbundets aviserade höjning av medlemsavgiften, om den kommande distriktsstämman och om Klinteortens nästa aktivitet, som blir den 19 april i Ekumenia i Väte, bjöds alla att ta för sig.

Mätta och belåtna satte vi oss så tillrätta för att lyssna på Maj-Britt Jeppsson, som skulle tala om sitt och makens stora intresse, Elvis. Hon startade redan från år 1943, det år hon föddes och berättade om sina barn- och ungdomsår på gården Rotarve i Lye. Vi fick se bilder och höra berättelser om hur andra världskriget påverkade befolkningen ute på de gotländska landsbygden. De flesta av oss kände nog igen sig i hur det var att växa upp under de förhållandena. I tonåren upptäckte hon Elvis Presley och han blev hennes stora idol.

Vi fick se bilder från hans liv omväxlande med cd-skivor med hans musik som Thorleif spelade. Det blev en paus för kaffe och efter en god påskbakelse fortsatte sedan Maj-Britt sin berättelse. Vi fick också se bilder från deras besök på Graceland där de båda varit ett flertal gånger. Den 15 augusti varje år, kvällen innan Elvis dog, hålls en ljusvaka för honom där upp till 75.000 personer deltar. Även där har Maj-Britt och Thorleif deltagit. Slutmusiken blev den mäktiga "How Great Thou Art".

En varm applåd och ett tack från Irma avslutade deras framträdande och sedan vidtog den obligatoriska lottdragning, innan dagens kommitté; Grupp 2 från Mästerby, Sanda och Västergaren, även de fick en varm applåd för väl utfört arbete och sedan skiljdes vi åt.

/Ingrid Levander

Till helagotland.se 25/3 - Publicerat i GA/GT 3/4

Månadsmöte i Skolgården i Fröjel

Torsdag 15 februari samlades 31 medlemmar i Skolgården i Fröjel för årets första månadsmöte. Folklivsforskaren Ulf Palmenfelt var inbjuden som dagens föredragshållare och han höll ett uppskattat föredrag på temat gotländska skrönor.
Givetvis drack man kaffe och sålde ett lotteri och innan eftermiddagen var slut förrättades dragning.
En anmälningslista inför påskfesten gick, så att de som ville vara med på den fick möjlighet att anteckna sig.
Eftersom varken ordförande eller sekreterare var närvarande, så det blev det inga rapporter eller information, inga foton blev tagna och det blev inget referat inlämna till helagotland.se .

/Ingrid Levander (som inte var närvarande)

Årsmöte i Hejde bygdegård

Lördagen den 27 januari samlades ett 30-tal medlemmar från SPF
Seniorerna Klinteorten i Hejde bygdegård för årsmöte. Medan vi samlades såldes ett par lotterier och så fick vi njuta av dragspelsmusik framförd av Olof Stenström.

Mötet började med en parentation, då två medlemmar avlidit sedan föregående träff. Vi höll en tyst minut för dem och sjöng en vers av Härlig är jorden.

Innan årsmötesförhandlingarna började serverades risgrynsgröt med skinksmörgås. Kaffekommitté nr 5 hade gjort ett mycket gott arbete och gröten smakade utmärkt.

Så blev det sedvanliga årsmötesförhandlingar: Verksamhetsberättelsen för 2017 lästes upp och godkändes. Resultat och balansräkning presenterades och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Man beslutade att låta medlemsavgiften för 2019 vara oförändrad, trots att förbundet höjer sin
andel av den med 30 kr. Det togs också ett beslut om att sända en
skrivelse till distriktets årsmöte med en protest mot förbundets
avgiftshöjning och det nya dataprogrammet som gör att de flesta
funktionärerna som ska arbeta med det är både arga och ledsna.

Valen: Till ordförande för ett år valde mötet Irma Larsson. Rut
Björkqvist hade avböjt omval och Nils-Erik Jacobsson som så tragiskt avlidit under år 2017, skulle ersättas. Det blev nyval av Christina Knutas och Olof Stenström. Övriga i tur avgående ledamöter omvaldes. Styrelsen för år 2018 består av: Ordförande Irma Larsson, Laila Östergren, Leif Lagergren, Ingrid Levander, Britta Ljungberg, Arne Hultman, Christina Knutas, Olof Stenström och Bertil Skörnemo.

Irma tackade vår avgående sekreterare Rut Björkqvist för det arbete hon gjort för föreningen och överlämnade en blomma till henne och sedan serverades kaffe och rulltårta. En bussresa till Åland, arrangerad av SPF Seniorerna Treklangen och Stenbergs buss, presenterades och så blev det lottdragning innan vi skiljdes åt.

Nästa möte blir den 15 februari kl 13.00, då vi träffas i Skolgården i Fröjel där vi får lyssna på Ulf Palmenfelt.

/Ingrid Levander

Till helagotland.se 29/1 - Publicerat i GA/GT 31/1