16/11 Bison på besök

Månadsmöte i Klinte församlingshem

Torsdagen den 16 november träffades ett 30-tal medlemmar från SPF Klinteorten i Klinte församlingshem, dit Bernt "Bison" Nilsson kommit för att berätta om sitt spännande liv.

När alla anlänt hälsade ordförande Arne Åkerman oss välkomna och lämnade sedan ordet till Bison, som började med att berätta att han i dag är 84 år och ursprungligen kommer från Slite, där han varit en av Slite skolas absolut sämsta elever, men det fanns en förklaring till det. Det upptäcktes att han var väldigt närsynt, så det var inte förståndet det var något fel på, det var ögonen.

Sedan fick vi följa hans liv från jobbet som brevbärare i Stockholm, till tjänsten som journalist på Aftonbladet där han så småningom hamnade i London som tidningens korrespondent och sedan vidare ut i världen. Han har också gett ut en del böcker och hade med sig några exemplar, som de som så önskade kunde få köpa. 

Därefter tändes ett ljus och Maggie Larsson läste upp namnen på de medlemmar som avlidit under året och vi höll en tyst minut för dem.

Det blev kaffe, de sista lotterna såldes och sedan blev det dragning. Arne Åkerman tackade Bison och riktade även ett tack till dagens kaffekommitté och sedan skiljdes vi åt efter en trevlig eftermiddag.

Nästa möte blir julbordet, som vi i år ska äta på Hamncaféet i Klintehamn den 14 december kl 16.00.

/Ingrid Levander

Till helagotland.se 20/11

Publicerat i GA/GT 28/11