Årsmöte 2019

Årsmöte hos SPF Seniorerna Klinteorten

Måndagen den 4 februari samlades ett 40-tal medlemmar från föreningen i Klinte Församlingshem för 2019 års årsmöte. Medan vi väntade på att det skulle bli dags att börja, såldes det lotter och när alla anlänt hälsade ordförande Irma Larsson oss välkomna och informerade om programmet för eftermiddagen och kommande aktiviteter.

Sedan blev det lunch och på menyn stod det risgrynsgröt och smörgås. Kaffekommittén; Grupp 2 från Sanda, Mästerby och Västergarn, bjöd på en riktigt god gröt och alla lät sig väl smaka.

Stärkta av den goda maten tog vi oss sedan an årsmötesförhandlingarna med Irma Larsson som ordförande och Ingrid Levander som sekreterare. Verksamhetsberättelsen och balans- och resultaträkningen upplästes och godkändes, revisorerna föredrog revisionsberättelsen och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Valberedningen hade gjort ett gott arbete och efter valen består styrelsen nu av nio personer, med Irma Larsson som ordförande, Laila Östergren kassör och Ingrid Levander sekreterare. Det hade inte kommit in några motioner, men styrelsens förslag att utse Rut Björkqvist till Hedersmedlem klubbades igenom och Rut fick komma fram och ta emot ett litet bevis för sin nya status i föreningen.

När mötet avslutats blev det en stunds pausgympa och sedan kaffe med en god rulltårtsbakelse till och efter kaffet blev det lottdragning. Irma tackade dagens kommitté för ett väl utfört uppdrag och så avslutade vi eftermiddagen med att sjunga Idas Äldrevisa.

/Ingrid

Till helagotland.se 6/2 - GA/GT 22/2