13/3 Månadsmöte med Ulf Ahlqvist

Måndagen den 13 mars samlades ett 30-tal medlemmar från SPF Seniorerna Klinteorten i Klinte Församlingshem för ett månadsmöte.

Ordinarie ordförande kunde inte närvara, men Irma Larsson hälsade alla välkomna och riktade ett speciellt välkommet till Ulf Ahlqvist som skulle stå för dagens underhållning.

Ulf är en duktig fotograf och han visade vackra bilder på fåglar som han fotograferat här på Gotland, många av dem i trakterna av stranden utanför Gannarve. Vi fick se och höra berättas om allt från kungsörnar till Sveriges minsta fågel, kungsfågeln. Sedan avslutade han sitt föredrag med en film, inspelad vid en resa till Svalbard för några år sedan och där fick vi se både valrossar och isbjörnar.

Efter det blev det kaffe och smörgås och goda kakor framdukat av dagens kaffekommitté grupp 1. Under tiden såldes ett lotteri och  när sista lotten var såld blev det dragning.

Ulf avtackades med blommor och applåder och Elisabeth Bendelin-Pettersson som varit med i det vinnande laget i ”Gutar frågar Gutar”  gratulerades till vinsten med en bukett. Innan vi skiljdes åt avtackades dagens kommitté med en varm applåd som tack för väl utförd insats.

/Ingrid Levander

Till helagotland.se 15/3

I GA/GT 1/4