Mannekänguppvisning

Så var vi då tillbaka till Församlingshemmet som var nyrustat och fräscht.

Ämnet för månadsmötet hade lockat många – mannekänguppvisning!

Från Nytt och Gammalt i Vikarbyn fick vi se damkläder och från Primo herrkläder. Rättviks Sko visade herr- och damskor och Team Sportia fritidskläder.


Lena, Yvonne och Gerd visade damkläder. Det var bekväma vardagskläder, inte en enda kjol eller klänning! Byxorna var genomgående mycket tighta.

Herrsidan representerades av Odd och Bosse. Anders höll ihop det hela och berättade om kläderna. Det var mycket ”lager på lager” både när det gällde dam och herr. Ett praktiskt arrangemang för att kunna visa fler kläder. 

Efter Anders presentation gick mannekängerna runt vid borden så att vi fick känna på material och ställa frågor. 

Lena visar sin fuskpäls.


De bredda smörgåsarna var bortrationaliserade och ersatta med en mycket välsmakande bulle ”sockerknut”. Som bonus var det en bondkaka som Odd hade bakat.


Anders tackade mannekängerna med varsin ros. Den hade de gjort sig väl förtjänta av.
Många fina vinster drogs i det lotteri som alltid hör till. 
Sedan var frågan: Hur ska det bli med kaffeserveringen i fortsättningen? De som kände sig manade fick gärna skriva på en lista för att hjälpa till.  
Styrelsen vill också väldigt gärna få in tips och önskemål om vad vi kan hitta på nästa termin, allt från studiecirklar till intressanta talare, resor, utflykter osv. Då kunde man skriva på en annan lista!

Text och foto: Anne Höglin