Sillen gick till på Stuurladu

Den traditionella sillunchen anordnades i strålande solsken på Rättviks Gammelgård, i Stuurladu, tisdag 18 och onsdag 19 augusti.

Pandemin gjorde att lunchen delades upp på två tillfällen, för att bereda säker plats för samtliga deltagare. Ett 40-tal glada medlemmar i SPF Rättviksringen hade bokat in sig totalt, 25 på tisdagen och 14 på onsdagen.
Sillen stektes av Odd Jansson på en rejäl grill, ordförande Åsa Björklund hade gjort löksås och enbärsdricka, Agnetha Wallander och Anna-Charlotta Skalme tog fram kokt potatis, matjessill med tillbehör, kaffe och kaka. Allt blev till största belåtenhet för deltagarna, som tackade varmt för att det blev ett möte, trots den rådande situationen i världen.
Som Åsa berättade, har förbundet avrått från att, för närvarande, hålla möten inomhus och i trånga lokaler. Höstens mötesprogram är därför inställt, men styrelsen håller sig underrättad om ändrade rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och SPF och hoppas därför kunna återkomma så snart tillfälle ges, med nya möten. Vi tycker alla att våra sammankomster är värdefulla. I mellantiden uppmanar vi därför till spontana, mindre sammankomster – en fika, en promenad eller kanske ett telefonsamtal med någon i gemenskapen. Vi är värda det!

50 kronor för sillunchen - Swish eller kontant? Många valde Swish. 

Odd i stektagen

Matkö med hyfsad distans

Den stora lokalen gjorde det möjligt att hålla avstånd.

Det blev ganska urplockat efteråt ...

Text: Jaan Roosaar
Foto: Bosse Bjerner