Välsmakande jullunch på Stiftsgården

Så inledde vi traditionellt julen med att äta julbord på Stiftsgården. Som vanligt var det Margaretha Barkevall Lindborg som höll i trådarna. Ute var det ordentligt kallt med vacker rimfrost och snö.


Som vanligt var det mycket gott att välja på, från sill (gick inte att räkna hur många olika inläggningar), lax, röror m.m. till skinka, patéer av olika sorter, köttbullar, Jansson osv. Personalen är väldigt påpasslig och byter hela tiden uppläggningsfat och sätter dit nya välfyllda när så behövs. En eloge till dem!

Som synes åt vi gott och hade trevligt tillsammans. Allting är så vällagat och smakfullt. Väldigt bra med små skyltar vid varje skål och fat med innehållsdeklaration. 

Som avslutning ris à la Malta med olika såser, messmörs- pannacotta med hjortronsylt, och kaffe med många olika bakverk. Som grädde på moset detta välfyllda godisbord!
Vårens program hade delats ut. Ordförande Åsa berättade litet om det, studiecirklar, månadsträffar, utflykter, resor. Det är inte klart i alla delar och vi ombads alla att komma med önskemål. 
Åsa tackade sedan Margaretha med en fin julblomma för att hon troget ordnar denna trevliga och välsmakande fest varje år. Likaså fick undertecknad en blomma för att jag jobbar med hemsidan. Tack så mycket! 

Text och foto: Anne Höglin