Snart är renoveringen av Församlingshemmet i mål

Läs vad Siljan News skriver:

"Någon invigning blir det inte än på ett tag"
Sedan årsskiftet har det pågått renovering av församlingshemmet som nu fått en rejäl uppfräschning och lite stadigare ytterväggar. Men även om renoveringen snart är klar kommer det att dröja innan det kan bli några sammankomster här.
— Någon invigning blir det inte än på ett tag. Verksamheten ska komma igång efter nyår, men vi måste hela tiden se över smittoriskerna och följa direktiven, så det dröjer innan vi kan ha större sammankomster. Men i december kan man få komma hit och titta, säger kyrkoherden Monica Jones.
Hur har renoveringen gått?
— Bra, det har gått enligt planerna och jag hoppas också att det går bra med ekonomin. Vi upptäckte en del överraskningar under tiden som vi inte hade räknat med. Ytterväggarna buktade ut så där fick vi förstärka med järnstänger. Men det blev snyggt, i blir som dekoration inne i stora salen.
Under de här månaderna som gått har man brutit upp gammalt golv och väggar inne i stora salen och mellansalen eftersom de var dåliga. När man nu ändå var igång med renoveringen så har man även passat på att skapa fler mötesplatser.
— Det blir lite annorlunda. I mellansalen ska vi ha ett vardagsrum, men också två små mötesrum med glasväggar där man kan sitta och ha samtal. Vi har även installerat en hiss för att handikappanpassa. Det underlättar för de som har svårt att gå och för personalen så att de kan hämta porslin och andra saker nere i källaren. Vi har även byggt ett körrum och ett konferensrum på övervåningen.
För ganska exakt fyra år sedan invigdes ett nyrenoverat församlingshem som då bland annat hade fått en ljus tillbyggnad med reception. Den om- och tillbyggnaden gjordes för att förstärka församlingshemmet som mötesplats. Och ett tecken på att mötesplatsen är omtyckt är att många hört av sig och undrat när de öppnar igen.
— Ja, det är det. Det är många som hör av sig och säger, åh vad synd att vi inte kan ha minnesstunder hos er, det är det många som saknar. Det är också det här med att ha någonstans att gå för att prata och läsa tidningen. Sen vill man gärna komma igång med soppluncher och andakter. Nu har vi det intill kyrkan, men det är långt att gå dit för en del.
Det har som sagt varit full aktivitet på renoveringsfronten inne i byggnaden, men i och med att kyrkan nu ska bedriva förskola så har man även fått sätta igång med renoveringen av Olofsstugan samtidigt.
— Det händer mycket, säger Monica entusiastiskt och berättar att redan nu har föräldrar börjat ställa sina barn i kö till den nya förskolan som öppnar efter årsskiftet.
— Jag blir lycklig varje gång nu när jag går in och tittar, avslutar Monica.

Madeleine Drake
madeleine.drake@siljannews.se

Gå in på deras hemsida så kan ni se bilder också - www.siljannews.se