Bo Senter, präst, poet och musiker underhöll SPF-are

Från visa till Elvis var rubriken på Bo Senters framträdande på SPF Salas senaste medlemsträff. Hans levnadsbana har varit fylld av mänskliga möten och det bara fortsätter. Präst, poet, musiker, ja till och med psalmförfattare kan han titulera sig om han vill. Bo Senter har flera gånger fått Frostenssonspriset för sin insats i psalmvärlden.

Bo Senter föddes i Västerås och utbildade sig till präst och har jobbat på flera håll i stiftet, Åhl i Insjön, Västerås, Arboga och Köping. I Köping var han under 28 år sjukhuspräst. Musiken har alltid gått tätt intill honom och om prästyrket inte blivit av så hade han tänkt sig musiker som val.

Han inledde med sånger av en för mig okänd visförfattare, Ingemar Olsson, Helhjärtat vill jag leva och Sköna människor. Han blandade sitt framträdande med roliga historier från yrkeslivet och knöt ihop både Elvissånger och barnvisor utan att nån lyfte på ögonbrynen. Han bjöd också på några av sina dikter, Vänskap, en dikt som var en beställning från en Saladiakon, Gerd Söderqvist när det begav sig och en önskan om fred på jorden, Jag vill tro.

Allsång blev det i "Är det konstigt att man längtar bort nån gång", Stikkan Anderssons svenska översättning och Elvis Love me tender.

En sång om maskrosor, "Jag vill ge dig av de rosor", med text av norska Ragnwei Axellie och musik av Bo Senter gjorde intryck. Som avslutning och extranummer bjöd Bo Senter på "I natt jag drömde" kunde alla och sången ökade i styrka, kanske också tillståndet i världen hjälpte till.

Det verkar som om denne 76-åring tänker fortsätta att glädja människor med sin sång och musik.

Text och foto; Birgitta Alenius