Travtränare Jörgen Westholm


Utflykt i hästväg med salaseniorer, hemma hos travtränaren Jörgen Westholm

Stall Westholm, ett av salaortens livskraftiga företag, var målet för utflykten med 50 medlemmar i SPF Seniorerna i Sala. Stängslade hagar med hästar så långt man kunde se ligger vid ”Kilaslinken” söder om Sala. Företaget omfattar fyra gårdar och har stadigt vuxit under de 14 år det legat här berättade Jörgen Westholm, ägare, hästtränare och även VD (verkställande dräng).

Jörgens hästintresse började i 10-årsåldern och sedan dess har det inte varit någon tvekan om yrkesval. Idag har han drygt 100 travhästar stallade för träning och de fast anställda är 18 plus alla inhyrda specialister.

De djärvaste seniorerna fick prova på en rundtur på träningsbanan där det verkligen gick undan på slutet.

Efter en smaklig bricklunch blev det frågestund där Jörgen mot en fond av hyllor fullastade med travpriser berättade medryckande om travträning och svarade på mängder av frågor om hans yrke och verksamhet. På Stall Westholm ligger fokus på hästarnas bästa. Allt är så maximerat för välbefinnandet att Jörgen vill gärna bli travare där i nästa liv. Han är glad över att hans stora intresse går att ha som yrke, även om det kräver all tid. Som exempel kan nämnas att Jörgen kom hem klockan 5 i morse efter ett framgångsrikt lopp i Örnsköldsvik, höll personalmöte klockan 6 och skall till Solvalla för ny tävling i kväll.

Jörgen och mamma Gun fick blommor och stort tack av Åke Johansson för det fina studiebesöket de ordnat för oss.

Per Byström